Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Stare Vesti

Zdravlje

Vlada hitno zasedala: Vučić sa šefovima vojske i policije

U Predsedništvo su stigli ministar Vojske Srbije i načelnik Generalštaba, Aleksandar Vulin i MIlan Mojsilović, zatim ministar unutrašnjih poslova i direktor policije, Nebojša Stefanović i Vladimir Rebić, kao i šef BIA Bratislav Gašić
Datum: 23/11/2018

Vlada hitno zasedala: Vučić sa šefovima vojske i policije

Foto Tanjug

Završena vanredna sednica Vlade Srbije zbog upada ROSU na sever Kosova. Predsednik Srbije od jutros ima vanredne sastanke sa šefovima Vojske i policije.

Na sastancima su i druge bezbednosne službe, kao i komandanti specijalnih vojnih i policijskih jedinica

U Predsedništvo su stigli ministar Vojske Srbije i načelnik Generalštaba, Aleksandar Vulin i MIlan Mojsilović, zatim ministar unutrašnjih poslova i direktor policije, Nebojša Stefanović i Vladimir Rebić, kao i šef BIA Bratislav Gašić.

Sastanku sa predsednikom Vučićem prisustvuju i komandanti specijalnih vojnih i policijskih jedinica. 

To su komandant specijalne brigade Miroslav Talijan, komandant Uprave vojne policije general Rajko Milovanović, kao i načelnik Obaveštajne uprave Generalštaba Milan Todorov. 

Takođe, na sastanku su i komandant Žandarmerije Dejan Luković, zatim komandant specijalne antiterorističke jedinice Spasoje Vulević i komandant interventnih jedinica policije Dragan Vasiljević. 

Predsednica Vlade Ana Brnabić otkazala je za danas najavljene aktivnosti i od jutros je u Predsedništvu Srbije, gde je otišla nakon hitne sednice Vlade. nakon te sednice niko nije davao izjave za medije. Svi su se uputili na Andrićev venac, kod predsednika Srbije. Očekuje se da se neko obrati javnosti i saopšti koji će odgovor Srbije biti na jutrošnja dešavanja na Kosovu. 

Pripadnici ROSU u-upali su rano jutros u severni deo Kosovske Mitrovice i uhapsili tri osobe. jednog kosovskog policajca srpske nacionalnosti i dvojisu građana sevrrog dela Kosovske Mitrovice. Predstavnici Srba u tom gradu sazvali su sednicu Kriznog štaba. Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić pozvao građane, koji se okupljaju na gradskom trgu, na uzdržanost.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.