Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kolumna

Sorosova pokajnička

Evo ti sina Aleksa - Alek dočeka u Beogradu i primi ko što se kum na slavu prima, i glagoljaše prisno kao što Sin Gospodnji govoraše sa apostolima svojim u Gori maslinskoj *Čitati uz liturgijsko pojanje
Piše: Mihailo Medenica
Datum: 25/11/2017

Sorosova pokajnička

Oče naš što jesi na nebesima, tik ispod Aleka, praštaj nama naivnima što zavedeni besmo ko jaganjci u skupštinskom restoranu, i krivo govorismo o Sorosu klevetajući ga kao što Martinović kleveće na TV-u, i ne nazivasmo ga filantropom već fukarom -- Amiiin!

Praštaj nam jer bejasmo mladi, nejaki i nenapredni dok nas Alek stotinu ne nahrani jednim sendvičem i ne pomaza ko što se Maja Gojković pomazuje bojama stranaka raznih, pa zabludelo verovasmo u petu kolonu -- Amiiin!

Sedesmo na hladnom betonu, drogirasmo se iglama povelikim i ispijasmo pića alkoholna direktno iz flaša svedočeći lažno o Soros Džordžu, sinu mu Aleksu i ostalima iz te svete loze, ne znajući to što danas znamo -- Amiiin!

Blagodatna je ruka Sorosova i blag pogled njegov je, i blaga je svaka njegova reč otkad se u noći nalik vitlejemskoj sretoše dve mesije u hotelu njujorškom -- Amiiin!

Sretoše, celivaše i zagrliše, oprostiše jedan drugome kao što samo pravednici praštaju, i Soros krsti Vučića u reci Hadson i tri puta ga nazva Alekom, a Alek odgovori: "Ti si od danas Đorđe, kum, brat i stari svat", i svako ko kaže drugačije sazvaću vanrednu konferenciju za medije -- Amiiin!

Priznajemo, evo priznajemo da neki od nas bejahu zavedeni srebrnjacima njegovim, drogom i pićem što nam davaše i nagoniše da se ulicama drogirani teturamo i klevećemo cara našeg i polagača svetih kamena temeljaca -- Amiiin!

Bejasmo, o da, bejasmo peta kolona, Jude i neverne Tome što ne verovaše u "Beograd na vodi", metro, fontanu, rast BDP-a i rekordnu nezaposlenost i glagolanje mesije našeg, jer ti nas zavede i zavadi, Sorosu, barem nam tako kazivaše na vestima -- Amiiin!

Rekoh da sad znamo što nismo znali -- filantrop si a ne blagajnik sveg zla na svetu, prijatelj Srbije, reformi i blagostanija u kojemu živimo -- Amiiin!

Evo ti sina Aleksa -- Alek dočeka u Beogradu i primi ko što se kum na slavu prima, i glagoljaše prisno kao što Sin Gospodnji govoraše sa apostolima svojim u Gori maslinskoj -- Amiiin!

I sad mi, plaćenici negdašnji, ponizno klečimo pred fontanom slavijskom, spirajući grehe vodom njenom, krepeći dušu pojanjem Majkla Džeksona i radujući se svakojakim bojama njenim kao što se radujemo bojama napretka našeg što će se pravovernima ukazati za dve do dve i po godine -- Amiiin!

Grešni se pomazujemo majonezom i pričešćujemo parizerom kao što se braća naša botovska već pomazaše i pričestiše, i bez glasa jauka trpimo rane bedževske što ih samo pravednici istrpeti mogu spremni da postradaju za druge -- Amiiin!

Oče naš, ti što jesi na nebesima, pripazi se za radno mesto tvoje, jer zna se ko je i za nebesa temeljac postavio, baš kao što mi pali i posrnuli znamo da ništa ne znamo, ali sve što treba da znamo biće nam rečeno u dnevniku -- Amiiin!

Smiluj se na nas i praštaj kao što Vesiću i Malom oprosti novogodišnju rasvetu u septembru, fantomke, stanove i ostala sogrešenija što učiniše u nemaru, verujući kao i mi da se od Sorosa sakriti može samo iza afera i posrtanija -- Amiiin!

Budi milostiv kao Vulinova tetka iz Kanade, jer sad kad Sorosovi nismo, ne znamo čiji smo, a nije svaka tetka ko Sveta Petka i molimo ti se da svako od nas imade kao Vulin nekog iz Kanade -- Amiiin!

Izvedi nas na pravi put ko što Alek izvede Đorđa i sina mu Aleksa Sorosa, i oprosti dugove naše jer država neće a dugujemo za struju, infostan i komunalije jer bahati smo i ogrezli u život umesto da se životu posle života nadamo -- Amiiin!

Daj nam strpljenja da shvatimo koga mrzimo i ko nas mrzi, ili barem učini da nam Sarapa to objasni kako ne bismo lutali po pustinji 40 godina, mada su duše naše pustinja jer sve ostalo su gradilišta i nova radna mesta -- Amiiin!

Učini da se ne divimo zlatnom teletu, jer ko još ima za teletinu otkad Soros ne plaća, mada nikad ni plaćao nije već je opozicija zla činila govorivši nam da se u njegovo ime drogiramo, pijanimo i teturamo ulicama protestujući protivu sebe samih -- Amiiin!

I na kraju -- neka bude volja tvoja, ako Alek nema ništa protiv, a ako li imade, nek doveka bude samo volja njegova, baš kao i vlast na nebu, zemlji i svemu ostalom što sazda uz pomoć stranih investitora -- Amiiin!

Neka i ova poslanica pravovernicima bude blagoslovena stihovima kao i minula: "Ko to sinoć, ko to sinoć kroz Topolu prođe -- ko će drugi do Aleks i otac mu filantrop Soros brat nam Đorđe" -- Amiiin!

 

 

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.goran
28.11.2017 - 16:27
the end
Vaistinu .