Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kolumna

Draža Petrović o fenomenu Lazanski: Gde god sam bio, svud sam poginuo

Naproverene glasine da će Miroslav Lazanski postati ministar odbrane, smenila je vest da će se naći na izbornoj listi SNS-a. Pročitajte kolumnu iz Nedeljnika
Piše: Dragoljub Petrović
Datum: 06/03/2016

Draža Petrović o fenomenu Lazanski: Gde god sam bio, svud sam poginuo

Komšiluk iz oficirskih zgrada u Ulici Džona Kenedija na Novom Beogradu odmah je primetio da imaju novog suseda, kada se prve godine devedesetih na jednom od sandučića u hodniku zgrade pojavio ćirilični natpis "Lazanski". Svi ostali natpisi još su bili na latinici, a ovaj je nekako bo oči ćiriličnim krasnopisom, nalik, kunu se i danas, onom iz Miroslavljevog jevanđelja.

To što je komšija tek pristigao iz Zagreba izabrao krasnopisnu ćirilicu za poštansko sanduče u vreme kada su se oficiri JNA & ostatak novobeogradskih Srba još prinudno odvikavali od latinice, bio je jasan znak: "Lazanski je u gradu".

Čisti Slovenac po ocu i potomak ratnika sa Solunskog fronta po majci, mnogo godina kasnije, od gostioničara iz Bele Crkve kupio je vojni maslinasti džip iz 1944. godine. Džip je poticao iz Normandije, a dodeljen je Jugoslovenskoj narodnoj armiji kao tehnička pomoć posle Drugog svetskog rata. Belocrkvanski gostioničar pazario ga je na nekom otpadu i iznajmljivao filmadžijama. "Glumio" je u nekoliko scena "Užičke republike", spektakularno sleteo sa mosta u 'ladnu Moravu, ali je na kraju završio kao atrakcija parkinga ispred zgrade "Politike".

Kada bi taj zamaskirani džip, jedini takav u Srbiji, ugledali negde na auto-stradama Beograda, opet je svima bila jasno: "Lazanski je u gradu".

Bio je 29. novembar prošle godine, Pink je pola dana emitovao specijalnu emisiju "Rušenje Vučića: poslednji čin", svaki srpski analitičar opšte prakse koji drži do sebe isključio je mobilni telefon kako ga kojim slučajem ne bi "priveli" u taj "orsonvelsovski" TV šou.

Neki su izmišljali da imaju druga unapred zakazana snimanja, pojedini se kleli da su kilometrima udaljeni od Beograda i nema šanse da stignu da uživo objasne nešto što je bilo parodičnije od Montija Pajtona - kako se u zemlji upravo odvija državni udar.

I onda se - j... ga - u svojoj stalnoj težnji da svima pokaže kako je "Lazanski u gradu", u Pinkovom studiju kroz koji su protrčavali raznorazni likovi upravo dignuti sa nedeljnog ručka pojavio Miroslav Lazanski u karakterističnoj pozi: "Nemam pojma šta mi je ovo trebalo u životu, ali ajd da pokušam".

Ona napadno-napredna voditeljka pitala ga je o okolnosti da je osoba pod inicijalima S. M. uhapšena jer se više puta motala oko kućne adrese premijera Vučića.

To što Lazanski, za razliku od Gašić Bratislava, precizno razlikuje tenk od kamiona-smećara, nije jedini njegov kvalitet za ministra vojnog. Razume se, kažu, i u suptilniji pristup osobama ženskog pola, koje su onom prethodnom došle glave. I to ne samo zbog stereotipa da "žene vole oficire". Ili makar oficire bez čina, poput Lazanskog

"To je jako zanimljivo! Probajte jednom neovlašćeno da uđete u Dauning strit broj10 u Londonu, gde je rezidencija britanskog premijera, pa da vidite šta će vam se desiti. Ili, neka proba neko da uđe u park Bele kuće... Ako je išao više puta, sigurno nije slučajnost ili je ljubitelj arhitekture kuće u kojoj stanuje premijer, pa možda sebi planira da napravi nešto slično...", objašnjavao je Lazanski svojim prepoznatljivim stilom tog 29. novembra, kao svetski čovek, da gde ima dima, ima i Bele kuće. Uključujući i Dauning strit broj 10.

Misteriozni S. M. u međuvremenu je pušten iz pritvora bez ikakvih sumnji i niko živi ga više ne pominje kao "keca iz rukava" državnog udara. Ali se Lazanski pominje kao "kec iz rukava" premijera - isti oni tabloidi čiji je svojeručni autorski triler pokušavao da razjasni u studiju Pinka zalutavši među čudnu skupinu analitičara svega nepostojećeg, doznali su ovih dana ekskluzivu - ako misteriozni B. G. ipak bude smenjen sa mesta ministra odbrane pre raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, zameniće ga M. L., tek da široke narodne mase ne napusti onaj večiti dvadesetpetogodišnji utisak - "Lazanski je u gradu".

Ta neka potreba da finim egzibicionizmom svima staviš do znanja kako je taj neki "Lazanski u gradu", stvorila je od Lazanskog Miroslava, Miroslava Lazanskog.

Za koga i bez najavljenog imenovanja na funkciju koja mu po prirodi stvari pripada, makar pola Srbije misli da je ministar vojni. I da tu odgovornu funkciju obavlja još od kralja Milana. A ako ne od Milana, onda makar od pamtiveka.

"Lazanski! Kako da ga ne znam! Ako nije ministar vojni, garantovano je načelnik Generalštaba. Samo da si mu video džipa!", reći će vam prosečan Srbin u pogledu večitog utiska koji ga prati vekovima unazad.

Da li će u trenutku Trećeg svetskog rata, jednog četvrtka, ministar odbrane biti baš Lazanski, ne zna niko živi. Mada bi trebalo pitati onog Miroslava Lazanskog. Taj sve zna

Tako da bi se srednjeobavešteni Srbin mogao opkladiti kako je Lazanski bio specijalni izveštač iz svih oružanih sukoba srednjeg intenziteta od Prvog srpskog ustanka naovamo, a garantovano je 1903. godine bio jedan od aktera specijalne emisije "Rušenje Obrenovića: poslednji čin". Gde je ponosno rekao: "Pa probajte da uđete u Belu kuću ili Dauning strit broj 10 i ubijete ukućane! Možda Apis sebi planira da napravi isti enterijer."

E sad, što ona druga polovina Srbije smatra da je Lazanski jedan običan idiot, nikako nije uvredljivo, mada izgleda. Misli se, zapravo, na izraz "fah-idiot", uobičajenu reč koju je Gete institut proglasio naj-frazom 2006. godine. Tada su napisali: "Gospođa koja je ovu reč nominovala rekla je da bi to moglo biti nezgrapno prevedeno kao 'budala sopstvenog predmeta', ali je pritom naglasila da pojam 'jednosmerni specijalista' ne opisuje sasvim tačno značenje, jer se nijedan stručnjak ne bi smeo nazvati idiotom, a 'jednosmerni stručnjak' je neko ko mnogo zna samo o određenom uskom predmetu. I 'fah-idiot' takođe mnogo zna o svom predmetu, no razlika između 'stručnjaka' i 'fah-idiota' je u tome što će jedan specijalista na nekom području i dalje pratiti informacije kao i sve što se događa oko njega na univerzalnom planu, a 'fah-idiot' jednostavno ne, ili pak ne više."

Lazanskom, zapravo, ni najveći neprijatelj nikad nije osporavao da je "fah-idiot" za vojna pitanja. To što bi verovatno za 20 minuta uspeo da sklopi i rasklopiprotivraketni sistem S-300 i što je preživeo više ratišta nego kuvar u Legiji stranaca jeste nešto što se smatra njegovim neospornim kvalitetom. Kada bi na tom polju hteli da ga iznerviraju, "neprijateljska živa sila" uglavnom bi se javljala u žive emisije sa predviđenim uključenjem gledalaca.

"Dobro veče, želeo bih puno da pozdravim gospodina Drecuna. Veoma cenim njegov rad", smišljali su mu razne "lajv" pakosti, računajući da ako ne možeš da pobediš Lazanskog u detaljnom poznavanju, recimo, protivvazdušne odbrane Savezne Demokratske Republike Etiopijepomešaj ga sa Milovanom Drecunom. A svakom Miroslavu Lazanskom biva veoma neprijatno kada gledaocu mora da kaže: "Moje ime je Lazanski. Miroslav Lazanski. Drecun je onaj drugi."

Dobro, ima i onih koji su se javljali u žive emisije u kojima je gostovao Milovan Drecun i pozdravljali Miroslava Lazanskog, ali, kažu očevici, ovaj to nije shvatao nimalo lično, jer svakom Milovanu Drecunu prija da ga pomešaju sa Lazanskim. Jedino mu ne prija kada od tolikih Drecuna u Srpskoj naprednoj stranci, počne da se priča o novom ministru vojnom, prezimena Lazanski. Koji, pritom, nije član SNS-a, već samo ponekad deluje kao dopisni član te skupine. Valjda zato što nije isključio mobilni baš u vreme kada je misteriozni S. M. obigravao oko srpskog Dauning strita.

To što Lazanski, za razliku od Gašić Bratislava, precizno razlikuje tenk od kamiona-smećara, nije jedini njegov kvalitet za ministra vojnog. Razume se, kažu, i usuptilniji pristup osobama ženskog pola, koje su onom prethodnom došle glave. I to ne samo zbog stereotipa da "žene vole oficire". Ili makar oficire bez čina, poput Lazanskog.

Mada nikako nije logično da vojni stručnjak, ratni izveštač i nosilac imidža "gde god sam bio, svud sam poginuo" aktivno učestvuje u izborima gde pobednica na kraju obavezno kaže da će se zalagati za "mir u svetu", Lazanski je valjda jedini ratnik koji je "mir u svetu" apsolvirao kao dugogodišnji član žirija izbora za mis.

On se brani da se tog odgovornog posla prihvatio zbog medijske blokade koju je imao devedesetih na državnoj televiziji, pa kada ga je Vesna Jugović pozvala da u direktnom RTS prenosu bude predsednik žirija za najlepšu Jugoslovenku, prihvatio je ko iz topa. Nije jedino rekao tačne performanse topa, ali to u tom slučaju nije bilo ni bitno.

Taj medijski motiv ne bi trebalo potceniti - pre koju godinu u "Teškoj reči" pred premijerom Vučićem podržao je Olju Bećković, rekavši kako ga je ona jedina zvala u "Utisak nedelje" dok je, ko i devedesetih, bio u medijskoj blokadi dvehiljaditih.

Mada je jedan njegov nastup u "Utisku" zapravo bio prekopiran slučaj Bratislava Gašića.

"Gospodine Lazanski, vas je očigledno vreme pregazilo...", rekla mu je svojevremeno u "Utisku" Biljana Srbljanović, dok je sa njim debatovala o raznim pitanjima rata u ex-SFRJ.

Reći Lazanskom da ga je vreme pregazilo, fakat, gore je nego reći mu da ga je, recimo, upravo pregazio brzi voz koji je umesto mašinovođe vozio Milovan Drecun. Pa se malo promeškoljio na tvrdoj stolici pokojnog Oljinog studija, te džentlmenski uzvratio.

"Vas je, gospođo Srbljanović, pregazilo nešto drugo, ali neću da ulazim u detalje", rekao je Lazanski.

Biljana se, naravno, naljutila zbog te, kako je smatrala, seksističke prozivke usred njenog braka sa malko starijim francuskim diplomatom. Nasuprot Gašiću, koji se izvinio tek kada ga je pozvao premijer Vučić i rekao mu u stanju blažeg nervnog sloma "da mu se ne pojavljuje na oči", Lazanski se izvinio odmah. Rekao je:

"Evo, izvinjavam se i vama i Francuskoj!", poentirao je bolje od Gašića.

To što u TV nastupima deluje samouvereno, pa je pre neki dan razbucao prisutne u debatnoj emisiji Hrvatske televizije, takođe ga razlikuje od Gašića koga je u svakoj debatnoj emisiji uspeo da razbuca čak i kamerman.

Doduše, sa Lazanskim je teško debatovati jer uvek izvuče neki podatak koga nema ni na Vikipediji. Ali ga garantovano ima u tajnim planovima NATO-a ili poverljivim spisima CIA.

"Treći svetski rat će početi vrlo brzo, preciznije rečeno, u četvrtak", izjavio je Lazanski pred Novu godinu za ruske medije, koji su o tome obavestili svetsku javnost. Kleo se da je u holu jednog hotela u Beču naleteo na visoke oficire NATO-a. Oni su mu bili okrenuti leđima, nesvesni da ih prisluškuje. Nažalost, nije čuo sve, već samo ključni fragment.

"Treći svetski rat počinje u četvrtak, a vi znate koji četvrtak", rekao je neimenovani natovski general, a preneo Lazanski sa susednog stola.

Jedini inteligentniji skup ljudi koji nije pomislio da je u pitanju neka vest sa Njuz.neta ili kakvog sličnog sajta, bio je valjda kolegijum Nedeljnika. "Ljudi, pa nama novina izlazi u četvrtak" - rekao je, kako saznajemo, Veljko Lalić, dok ostali misle da je u pitanju ili Njuz ili reklama za novu knjigu Lazanskog koja će se zvati, naravno: "Treći svetski rat počinje u četvrtak". Ruku na srce, odličan naslov. I kao i ceo život Miroslava Lazanskog - odlična reklama.

E sad, da li će u trenutku Trećeg svetskog rata, jednog četvrtka, ministar odbrane biti baš Lazanski, ne zna niko živi.

Mada bi trebalo pitati onog Miroslava Lazanskog. Taj sve zna.


Ukupno komentara: 31Sva polja su obavezna.rodja
06.03.2016 - 18:08
survajver srbija
Dražo,Dražo ! Pa zašto ga diraš , samo želi da preživi, jadničak . Ali kada malo promislim mi smo, stvarno ,kao banana država ,ne baš potpuno, samo nam je on nedostajao da se kvalifikujemo na visoko mesto u toj grupi.
mirko
06.03.2016 - 18:08
fahidiot
Draža je u jednoj duhovitoj kolumni, dobro predstavio Lazanskog. Mislim da ga verodostojnije neće predstaviti ni njegovi biografi, kada to bude trebalo, u nekom davno budućem vremenu. Najsimpatičniji mi je ovaj atribut fahidiot, jer sam se setio jednog događaja iz bosanskog rata. Gospodin Lazanski je posetio Pale i napisao tekst o Sarajevu, kojeg nije ni video, u tekstu je pomenuo naoružanje Armije BH i to je bilo toliko proizvoljno i netačno, da je mogao uočiti i svaki laik, koji je živeo u nekoj opštini tadašnjeg SS. Tekst je objavila Politika i čitaoci su mislili da ih izveštava najveći ekspert bliže i dalje okoline, naravno vojni.
alex
06.03.2016 - 19:17
Logopedni invalid
Nažalost u Srbiji ovakvi prodavci magle dobro žive i zaradjuju.
Piš
06.03.2016 - 20:23
Pa pusti ga Dražo
On je retko zabavan karakter na TV, kao neki čupavac iz kutije.
Aleksandar
06.03.2016 - 20:23
Konačno Dražai Lazanski u istom rovu
Eto dočekasmo da i Lazanski predje u isti rov natofila u kome Draža odavno izgara u borbi za zapadnu demokratiju koju SAD i njihovi saveznici nesebično dele po Iraku, Avganistanu i sličnim zemljama koje su usrećili. Svako ima svoj ratni raspored, neko u prvim redovima SNS a neko u ispostavi CNN u Srbiji, poznatijoj kao N1. Nemojte da se gložite, radite za istu stvar i svako od vas se dobro uhlebio, a to je najbitnije.
Kosarah
06.03.2016 - 21:19
Slovenac ministar odbrane Srbije
Odličan tekst. Laza je ceo svoj radni vek proveo u promovisanju sebe kao pripadnika jet seta bilo Zagreba ili Beograda. Fahidiot je fantastičan pojam koji ga verno odslikava. Zna Lazanski celi Janes International Defence Review napamet (naoružanje i vojni potencijali svake zemlje), ali je vise puta dokazao da ne zna ni strategiju, ni logistiku, ni kadrovanje, ni politiku odbrane, a najmanje ima viziju razvoja. Ako ga fahidiotizam nominuje za ministra odbrane, onda će sistem odbrane nastaviti da propada. Još bi neverovatnije bilo zamisliti Lazanskog na sednicama Vlade i njegovo udvaranje ministricama. E to bi bila prava parodija Vučićevog uspeha u sastavljanju Vlade.
reporter
06.03.2016 - 21:19
fahidiot II
Probijene linije na Majevici, udario diverzantski vod muslimana, ima mrtvih na obe strane, srecem ga u Termolektrani u Ugljeviku, napucan u naj,naj uniformu pustinjskog vuka, zovem, hajde Lazo idemo da snimimo da dokumentujemo. Kaže Laza, neka, idite vi, ja moram da se javim u program TV Bg, a uzeću vaše snimke, ako se vratite !!! Uvek bio, uvek ost\'o, Dražin junak 100\%.
Nada Leposavic
06.03.2016 - 22:23
Lazanski ministar vojni
Odlican clanak. Cak i da prihvatimo da je \"fah-idiot\" i da su pola stvari koje izgovara, sa apsolutnom samouverenoscu, netacne, Lazanski ce ipak biti najobrazovaniji covek sa najsirim poznavanjem vojnih pitanja koga trenutno mozemo naci u Srbiji za mesto ministra odbrane. Samoljubivost, ljubav prema pojavljivanju u medijima i sklonost ka samoreklamerstvu ga opet cini idealnim partnerom za Vucica. Ne znam koliko ce na takvoj funkciji uspeti da zadrzi imidz nonsalatnog, recitog bonvibana, koji ide na svetska ratista kad hoce malo da se odmori od pojavljivanja na televiziji i izbora za mis, ali sam sigurna da ce svojim kvalitetima zbacajno doprineti opstenarodnoj komediji sa pucanjem i plakanjem koja nas ceka u naredne 4 godine.
Mladen
06.03.2016 - 22:46
Veliki Gazda
E ljudi... Vi ste neki mnogo veliki ljudi da mozete tek tako da drzite pridike o coveku koji svoj posao obavlja savesno i novinarski. Prvo bih vas pitao, da li ste vi Srbi stvarno cistokrvni Srbi bez trunke neke tudje krvi koje su prosli ovim nasim prostorima ili ste samo obicni balavci koji nista nisu ucinili u zivotu za dobrobit ove zemlje, pa mozete tako puni sebe da trazite dlaku u jajetu i da izigravate besne gliste!!! Odakle ste rodom, ja da vas pitam??? Ko su vama ocevi i dedovi, majke i babe??? Srbija je svetinja za svakog ovde rodjenog i onog koji ovoj zemlj zeli blagostanje i uspesnu buducnost. Pisete gluposti i samo pravite majmune od sebe. Kakvu vi to Srbiju zelite kada vam niko ne odgovara u bilo cemu??? Dal ste vi ljudi stvarno toliko prolupali???
Jerotije
06.03.2016 - 23:06
TV TROJKA
Kad ono KERAMICAR smeni sam sebe, navalise FEJSBUKOVCI sa predlogom da ga jedini strucnjak za VOJNA POTPITANJA MIroslav moze uspesno da zameni. I, sta sad, narod hoce, Miroslav hoce, Volfic, hoce, naprdnjaci se ne bune, Drcun i onajDjuka jedva su docekali dea im neko pomogne da hvale PREMIJERA. Lazanski je jaci od Risticevica i Zmaja od Sipova zajedno?! Rijaliti je u toku?!
Болдрик
06.03.2016 - 23:06
Јадна ли си земљо!!!
Е Србијо шта си дочекала? Да један Србин критикује једног Словенца, што је већи Србин од њега. Што Словенац воли Србију када је се Србин стиди. И што он Словенац хоће да буде Србин, кад он Србин неће. А други Срби му аплаудирају и тапшу по рамену и кличу - Свака част Дражо мајсторе, ако си му реко. Ко је тај Лазански па хоће да буде фаца, зато што хоће да буде Србин. Свака част мајсторе Дражо када један Лазански треба да буде већи Србин од тебе. Очекујем Дражо да се у следећој колумни критикујеш и Милета Кекиног што неће да буде Хрват усташа, а хоће да живи у Загребу. Јер ти мајсторе Дражо би очигледно воле да будеш Хрват усташа, а неки тамо неусташа (не дај Боже можда још и Србин) Кекин Миле ти заузима ландшафт и плац унтер дер Соне. Е мој Дражо, ниси на време мењао стан из Београда за стан у Загребу са Лазањским. Закаснио си да будеш усташа, а још мање мање да будеш човек.
Bojan KG
06.03.2016 - 23:19
krah svega
Pitanje je da li će Lazanski biti ministar odbrane, nije u tome ovde poenta. Poenta je u tome da sve veći broj ljudi koji imaju neko ime i prezime i svoju profesiju u kojoj su uspešni biraju to da budu glasačka mašina, da govore kako im tata tj predsednik stranke kaže. Sećam se dr Stankovića koji je svojevremeno bio ministar odbrane - fenomenalni patolog, svetski priznat, morao je da sluša budale poput Dinkića i sličnih iz G-17 ispred kojih je izabran kao nestranačka ličnost. Ja razumem idiote tipa Zorana Babića, Gašića i sličnih za koje niko živi nije znao do pre nekoliko godina ali šta ovo treba ljudima poput Lazanskog to mi neće biti nikad jasno. On verovatno ima i neku normalnu materijalnu situaciju i ne zavisi od politike tako da je tu motiv bitan - ne liči mi na nekog lopova ali ko zna. Ljudi su najkvarnija roba.
Мира
07.03.2016 - 00:18
Завист и љубомора, ипак...
Не могу да се отмем утиску да Ви, Дражо, навођењем мана Лазанског управо себе промовишете као великог мислиоца и неприкосовеног познаваоца стања ствари у области војног (и политичког) извештавања. Сигурни сте и да он зазире од Дрецуна??? Злурадо цитирате Србљановићку... Све у свему, експлозија устајале зависти и љубоморе, и то у тренутку када се у медијима чују критике на рачун Лазанског. Не пре!!! Очигледно да су му кола кренула низбрдо, па га којоти сада черече. Нимало храбро. Тако се понаша само човек без поноса и интегритета.
Aleksandar Mihailović
07.03.2016 - 00:18
Promašeni humor pokriva ljubomoru i zavist
Autor je verovatno želeo da bude duhovit i žaokast, ali, potpuno je promašio temu, dok se između redova čitaju ljubomora i zavist. Može Lazanski biti MO, može i državni sekretar u MO, ali, može biti i ministar informisanja. U svakom slučaju je znatno bolji i korisniji za državu od svih ovomilenijumskih MO zajedno. Čemu napad na kolegu, a i zbog čega nekome smeta? Možda i jeste vreme da se uključi u politiku, mada bih ja više voleo da ga vidim u nekoj drugoj političkoj snazi koja će ovih dana tek doživeti svoju promociju. Ja mu čestitam a siguran sam da će ostati dosledan sebi i da niko neće moći da ga kupi kako bi pomagao u veslanju i ronjenju ka NATO.
cvele972
07.03.2016 - 00:37
Dragoljub Petrović-Draza
Dragoljub Petrović-Draza......Izmedju ostalog i novinar Al Jazira.....Pa.....onda me i ne cudi ovakav tekst
Nedrag
07.03.2016 - 05:58
Siljata lobanja vs jaka vilica
Ovo prebrojavanje krvnih zrnaca, valjda bi trebalo da bude duhovito, a ne cist sovinizam? Ah, kako je samo duhovit i britka jezika.
D
07.03.2016 - 05:59
Dražo
Imenica \"Novina\" ne postoji u srpskom jeziku. Nema jedninu. Samo \"Novine\". Isto kao što ne postoji makaza, pantalona. Edukuj se. A dobar je tekst.
Branka
07.03.2016 - 10:05
Jeftin tekst
Ko kaze da muskarci nisu ljubomorni jedni na druge. Svaka cast G-dinu Lazanskom kada je svojevremeno upao u oci I muskom svetu, citiram \"Lazanski je u gradu\".
neman
07.03.2016 - 10:05
bravo
svaka cast čika dražo, nego plašiš li se budućeg ministra vojnog ii zašto ne
Dragan
07.03.2016 - 12:18
Zaboravio si ko mu je tetka !
https://www.youtube.com/watch?v=ii8hCqs55Sg#t=11
Sasa
07.03.2016 - 12:18
Bravo za autora ovog teksta
Hahahaha pokusaj politicki obojenog (zuto) nepismenog dunstera da bude informisan i smesan. Uspeo je da bude smesan ali ne i informisan. Dodushe ljubomra i zavist mu ne nedostaju. Ali samo me interesuje kako nije saznao sta je Lazanski imao za rucak i kakve carape je obukao kada je lepio prezime na postanskom sanducetu. Ali ovaj tekst ima josh nedostataka: autor ne moze da shavti da neke informacije ne idu u Vikipediju i da do njih dunsteri ne dolaze. Ipak najveca frustracija, ovog autora i njegovih istomisljenika sto Aleksandar Radic niti ima znanja niti moze doci do tacnih informacija kao Lazanski.
somborac
07.03.2016 - 12:19
..i treba
Tako je, potpisujem sve. Ponasanje coveka ima za posledicu reakcije, ovo je samo jedna od njih. Evo primera kako se moze biti arogantan, odvratno fin i siguran na svom terenu i to je dobro. Jos jedan dokaz da se ne gine samo u ratu i ne samo od macha, oce da se pogine i od dobro upucene reci, zato kroz zivopt ides odmereno ne napadno, ne agresivno i ne prepametno(jer to nisi). Ne urdis li tako, onda te doceka neki Ivan DRAZA Ivanovic, i pocnes da mrzis ljude, narocito ako su reciti.
Данко Б. Марин
07.03.2016 - 14:59
Тек ће да гази - Вучићев газија!
Није Лазанског време прегазило, сед&посенилио стиче политичку подобност за СНС елиту!
Данко Б. Марин
07.03.2016 - 14:59
Тек ће да гази - Вучићев газија!
Није Лазанског време прегазило, сед&посенилио стиче политичку подобност за СНС елиту!
ujka
07.03.2016 - 14:59
zna čoek
Boze pa taj zna i gde zeka pije vodu
Markos
07.03.2016 - 16:29
Zaista
Da Miroslav ne postoji trebalo bi ga izmisliti.
KUKAVAC
07.03.2016 - 17:38
Lazanskog je razbucao Dragan Mektić
Neki dan na jednoj banjalučkoj televiziji Lazanski poziva ministra bezbjednosti B i H Dragana Mektića,inače Srbina iz SDS stranke, da bude lojalan Miloradu Dodiku i Republici Srpskoj, a ovaj ga razbuca: Ti da meni kažeš da ja budem lojalan RS koji sam bio u rovu četiri godine za nju, a ti si došao dva tri puta sa diktafonom na ratište u BiH, i ti to meni da kažeš. E,ovo se zove pravo razbucavanje.
valter
07.03.2016 - 17:38
lupetanje
ti nisi Drazoo,ni mali prst Lazanskom zato nebaljezgaj,pogledaj malo sebe nasta licis......
Voja
07.03.2016 - 18:16
Neka komšiji crkne krava
Kad čitam ovaj tekst, odmah shvatim da Draža ne nosi slučajno ime. A o pisanju, vidim puno zavisti po onom \"kad ne mogu ja da budem takav ajde barem da mu naudim\". E moj Dražo, i ako si u \"Danasu\", mislim da te je pregazilo vreme i vreme ti je da se malo poobrazuješ da bi mogao uzimao u pero Lazanskog.
KoSmOs Ja!
08.03.2016 - 08:51
Lazanja sa ski
Poentirao ga covek, Draza mu dao smisao postojanja, ali ovaj je vec postojao (i naravno znao). YO Drazo, GJ...
Miso
08.03.2016 - 15:57
mileks@hotmail.com
Pisati nesto, kad moze Draza moze svako, on veeeeliki strucnjak, koji ne razlikuje Saricevo biciklo od obicnog, koji uci a nikako da nesto nauci, koji....Beda u Srbiji ima nebeske granice! E mora se priznati, osmeh mu nije tupav. Pogledajte.