Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kolumna

A ne mislim na Tomu

Bila je ovo svakako jedna od najzanimljivijih izbornih utakmica. I dobro je da je završena. Ajmo sad svi u parlament da se nešto radi. Dosta je bilo i glasanja, i igranja demokratije, i ćoravih kutija, i tviter prepiske, i protesta, i zamajavanja nacije
Piše: Nenad Čaluković
Datum: 04/05/2016

A ne mislim na Tomu

Foto Profimedia

Konačno, kraj izbora. Dveri i DSS su uhvatili poslednji voz u drugom činu ove izborne drame. Novi skupštinski saziv odavno nije bio koloritniji i politički bogatiji. To je najveći rezultat ovih izbora. Dobra vest za srpski parlamentarizam, možda loša za Vučića.

Premijer je pobednik ovih izbora i tu nema spora. Nije, međutim, jasno zašto je proteklih dana toliko ostavljao utisak nervoznog čoveka zbog eventualnog ulaska Boška i Sande u Skupštinu. Osim što je ostao bez osam Dontovih mandata i što dobija još jednog ozbiljnog političkog protivnika. Ali, ako je jača parlamentarna opozicija, onda će i njegova vlada morati da bude jača. A ako je jača vlada - to je dobra vest za Srbiju.

Zato će Vučić sada morati ozbiljno da povede računa kome će početkom juna podeliti ministarske pozicije. Ne sme ni da pomisli na eksperimente kao sa Lazarom Krstićem ili Velimirom Ilićem. Kraj za šarlatane. Vreme je za stručnjake. Bukvalno. Vučiću je jasno da ga već na ekspozeu čekaju Pajtić, Radulović, Šešelj, Obradović. I Tadić i Čeda i Čanak ako ne budu deo Vučićevog kabineta. I Dačić, naravno, mada je realnije da aplaudira starom-novom premijeru.

Bila je ovo svakako jedna od najzanimljivijih izbornih utakmica. I dobro je da je završena. Ajmo sad svi u parlament da se nešto radi. Dosta je bilo i glasanja, i igranja demokratije, i ćoravih kutija, i tviter prepiske, i protesta, i zamajavanja nacije.

Neko će već na sledećim izborima biti kažnjen. A ne mislim na Tomislava Nikolića.

 

 

 

 

 

 

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Jug
06.05.2016 - 15:42
Bravo Čale
Odlicna analiza !