Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Mundijal 2018

NBA

"Indijana mi je nudila ugovor na sedam godina, ali već sam pružio ruku Virtusu": Danilović prvi put o pravim razlozima odlaska iz NBA

"Mislilo se da mi se nije svidelo što sam otišao sa Floride u Dalas, ali meni je Dalas više odgovarao kao grad", rekao je Predrag Saša Danilović, i na neki način "srušio" mit da je iz NBA lige otišao jer je bio razočaran "trejdom" u Dalas
Datum: 26/11/2017

"Indijana mi je nudila ugovor na sedam godina, ali već sam pružio ruku Virtusu": Danilović prvi put o pravim razlozima odlaska iz NBA

Foto Nedeljnik

"Meni je u Dalasu bilo odlično. Dogovorio sam se sa njima da potpišem na četiri godine i otišao sam u Bolonju na odmor, na sedam-osam dana. Tamo sam proveo najlepši period života i imam stvarno dobre prijatelje.

I oni su, naravno, tražili da se vratim. U tom trenutku nisam hteo, pošto sam se rukovao i dogovorio sa Donom Nelsonom iz Dalasa.

Međutim, u jednom trenutku, Don Nelson preko menadžera pita da li bismo mogli da redukujemo nešto od onoga što smo dogovorili.

Moj stav je bio: 'Ako smo dogovorili nešto, onda je to - to'", ispričao je za Nedeljnik Predrag Saša Danilović, i na neki način "srušio" mit da je iz NBA lige otišao jer je bio razočaran "trejdom" u Dalas.

"Mislilo se da mi se nije svidelo što sam otišao sa Floride u Dalas, ali meni je Dalas više odgovarao kao grad. Dok sam bio u Majamiju, živeo sam na Ki Biskejnu, to je ostrvo, i ako hoću s nekim da popijem kafu na Saut biču, trebalo mi je najmanje sat vremena. Dalas mi se pogotovo svideo. Na Floridi nemaš sneg, a ja sam navikao na četiri godišnja doba. Sve te stvari utiču", rekao je Danilović.

*SVI ČITAOCI NEDELJNIKA UZ BROJ OD 23. NOVEMBRA DOBIJAJU NA POKLON ZVANIČNI PANINI ALBUM NBA 2018.

 

 


Zato je i rekao za Nedeljnik da nije bilo toga sa Donom Nelsonom, da bi verovatno i dan-danas bio u Americi.

"Imao sam ponudu i od Indijane od četrdeset miliona na sedam godina. Ali tada sam već bio rekao Virtusu da se vraćam. Bilo bi neozbiljno da kažem 'ne važi', a Bolonja mi je stvarno bila kao kuća. I dan-danas je. Tada je Lari Bird došao za generalnog menadžera u Indijanu. O tome posle nisam ni pričao. Isto bih i sad uradio, to je pitanje principa. Zamislite da sedam godina budem u Indijani (smeh)", rekao je Danilović.

 

CEO TEKST U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD 23. NOVEMBRA ILI U DIGITALNOM IZDANJU KOJE JE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.