Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Video

Svet

(VIDEO) Ovako izgleda nova Putinova limuzina

Automobil kojim se ruski predsednik odvezao na polaganje zakletve, nastao je upravo na inicijativu Vladimira Putina koji je predložio da se na ruskom tržištu pojavi linija domaćih, luksuznih limuzina, MPV modela i terenaca pod objedinjenim nazivom Kortež
Datum: 07/05/2018

(VIDEO) Ovako izgleda nova Putinova limuzina

Foto: Screenshot Youtube

Nakon nekoliko godina najava i više fotografija razlicitih prototipova, konacna verzija nove Putinove predsedničke limuzine proizvedene u Rusiji ugledala je svetlost dana, preneo je B92.

Automobil kojim se ruski predsednik odvezao na polaganje zakletve, nastao je upravo na inicijativu Vladimira Putina koji je predložio da se na ruskom tržištu pojavi linija domaćih, luksuznih limuzina, MPV modela i terenaca pod objedinjenim nazivom Kortež.

Ideja je da predsednik ima svoje posebno vozilo, ali da se uporedo sa njim razvije linija za ostale visoke državne funkcionere, uključuju specijalizovana vozila, minivenove i SUV automobile. Deo proizvodnje ovih vozila bio bi dostupan na slobodnom tržištu.

Prema nezvanicnim informacijama, za pogon je upotrebljen turbopunjeni V12 sa 850 ks, koji je razvijen uz pomoć nemačkog Poršea, a automatski devetobrzinski menjač navodno je ruske proizvodnje.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.