Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Stare Vesti

Zdravlje

Za predsednika opštine Grocka traži se pritvor

Simonović se sumnjiči da je izvršio krivično delo "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju"
Datum: 27/01/2019

Za predsednika opštine Grocka traži se pritvor

Foto Medija centar Beograd

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović saslušan je u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

On je saslušan povodom sumnji da je po njegovom nalogu 12. decembra podmetnut požar na imovini Milana Jovanovića, koji radi kao novinar portala "Žig Info".

Saslušanje je počelo oko 10 sati i trajalo je četiri sata, saznaje Prva televizija.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke, kao i da ne bi ponovio krivično delo, saznaje Tanjug. O predlogu za pritvor do kraja dana odlučiće sudija za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu. 

Simonović se sumnjiči da je izvršio krivično delo "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju". 

On je uhapšen 25. januara, a nešto više od mesec dana ranije uhapšeni su izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački. 

Svo troje su priznali izvršenje krivičnih dela, rekao je u petak predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare. 

Cvetković Šijackijeva je zaključila sporazum s Drugim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara. 

Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače i član Glavnog odbora Srpse napredne stranke. 

U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.