Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Stare Vesti

Smenjen direktor niškog aerodroma

Đurđanović je smenjen uz obrazloženje da je aerodrom u periodu od 2015. do 2018. godine ispalaćivao plate koje su veće nego što je zakonom dozvoljeno
Datum: 08/06/2018

Smenjen direktor niškog aerodroma

Direktor Javnog preduzeća "Aerodrom Niš" Vladica Đurđanović smenjen je na sednici gradskog veća. Đurđanović je smenjen uz obrazloženje da je aerodrom u periodu od 2015. do 2018. godine ispalaćivao plate koje su veće nego što je zakonom dozvoljeno.

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur je na sednici veća istakao da je aerodorm od 2015. do 2018. godine povećao osnovicu za zarade za dve trećine. 

"Najdrastičniji primer je jedan od šefova koji je 2015. primao 50.000 dnara, a nakon uvećenja osnovica zarade i promena naziva njegovog radnog mesta zarada mu je porasla na 100.000 dinara", kazao je Banđur. 

On je rekao da je u protekle tri godine grad Niš iz budžeta isplatio aerodromu 276 miliona dinara za investicije, zarade i tekuće troškove, a da je ustanovljeno da su 153 miliona otišla na zarade. 

Đurđanović je, kako pišu Južne vesti, navodno suprotno zakonu povećao početnu osnovicu za plate za dve trećine, čime je napravio probleme budžetu Niša. Menjani su, kako je rečeno na Veću, i sistematizacija i opisi radnih mesta, pa je plata rasla i sa tim promenama.

Da bi smena Đurđanovića bila konačna moraju da je potvrde i odbornici niške Skupštine, ali i dalje se ne zna kada će ta sednica biti održana, jer upravo zbog situacije oko poklanjanja aerodroma, Niš preživljava parlamentarnu krizu, prenose Južne vesti.

Južne vesti podsećaju da je Đurđanović postao vršilac dužnosti direktora Aerodroma 2014. godine, nakon što je ostavku podneo Dragan Bugarinović, a zvanično je postao direktor 2015. godine, nakon sprovedenog konkursa na kojem je bio jedini kandidat.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.