Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Stare Vesti

Kultura

Kako može biti smenjena Vjerica Radeta

"Inicijativa za razrešenje potpredsednika zahteva potpise 30 narodnih poslanika i 84 potpisa narodnikh poslanika za sazivanje sednice na kojoj se o razrešenju odlučuje. Skupština, inače, ima pet potpredsednika, a na sednici za smenu Radete treba da glasa 126 poslanika"
Datum: 26/07/2018

Kako može biti smenjena Vjerica Radeta

Foto: Screenshot Youtube

Potpredsednica Skupštine Srbije i funkcionerka Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta prekršila je Krivični zakonik i Zakon o zabrani diskriminacije neprimerenim komentarima povodom smrti predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmedović, navodi Danas.

Goran Miletić iz Civil Right Defendersa rekao je u izjavi za taj list da bi Radeta mogla biti sankcionisana prema odbredbama Krivičnog zakonika, i to za izazivanje verske mržnje i netrpeljivosti.

"Ali to je samo prva opcija. Druga je sankcionisanje zbog verske i druge diskriminacije što, takođem spada u odredbe Krivičnog zakonika. Međutim, Vjerica Radeta može biti kažnjena i po Zakonu o zabrani diskriminacije", objanio je Miletić.

Potpredsednica Skupštine i poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić rekla je u izjavi Blicu da inicijativa za razrešenje potpredsednika zahteva potpise 30 narodnih poslanika i 84 potpisa narodnikh poslanika za sazivanje sednice na kojoj se o razrešenju odlučuje.

"Dajem potpis za oba", rekla je Gordana Čomić.

Skupština, inače, ima pet potpredsednika, a na sednici za smenu Radete treba da glasa 126 poslanika.

Podsetimo, Vjerica Radata ja ne vest o smrti Hatidže Mehmedović, koja je u srebreničkom genocidu izgbila dva sina, supruga i brojne članove porodice, napisala: "Čitam umrla Hatidža Mehmedovič iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!".

Pošto ju je javnost ubrzo osudila, Radeta je obrisala tvit, a potom i Tviter nalog. Ona se nedavno požalila da joj suspendovan i Fejsbuk nalog, navodno zbog toga što je postavljala slike haškog optuženika i lidera SRS Vojislava Šešelja.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.