Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

"Zbog abortusa imamo toliko pucnjava u školama": Objašnjenje zamenika guvernera Teksasa o porastu nasilja

Zamenik guvernera američke države Teksas Den Patrik kaže da i sam ima oružje, ali da je ono na bezbednom mestu u kući. Kaže da je problem i to što deca igraju nasilne video igrice
Datum: 21/05/2018

"Zbog abortusa imamo toliko pucnjava u školama": Objašnjenje zamenika guvernera Teksasa o porastu nasilja

Foto: Profimedia

Zamenik guvernera američke države Teksas Den Patrik tvrdi da za sve veći broj pucnjava u američkim školama nije krivo oružje. On je održao čitav govor u kojem je za ovakve tragedije okrivio niz drugih stvari i pojava, među kojima su nasilne video igrice, ali i abortusi.

On nikako nije želeo da kaže da je slaba kontrola oružja u SAD kriva za pucnjave, prenosi Blic.

"Moramo se pozabaviti pitanjem video igara. Na osnovu svih istraživanja koje smo uradili, 97 odsto tinejdžera igra video igre, kažu psiholozi i psihijatri, a 85 odsto tih video igara su nasilne ... i čemu vas te igre uče? Da ubijate ljude ... Velika većina (psihologa i psihijatara) će vam reći da to dovodi do toga da se oglušite onasilje, da imate manje empatije prema svojim žrtvama i da budete agresivniji...Da li to utiče na svakoga ko ih gleda? Ne, ali očigledno je to deo problema", rekao je Patrik i dodao: "Imamo 50 miliona abortusa, imamo porodice koje su razdvojene, nema očeva kod kuća, imamo neverovatno gnusno nasilje u video igrama, dva sata dnevno ispred dečijih očiju, a mi stojimo ovde i pitamo se zašto se ovo dešava određenim studentima."

"Ja sam vlasnik oružja. Mnogi od vas imaju oružje. Mi imamo odgovornost da budemo sigurni da je naše oružje bezbedno kod kuća. Tu počinje kontrola oružja... vaše oružje mora da bude bezbedno kod kuć", rekao je on.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.