Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Vučić kod Gutereša: "Nastavak dijaloga kad Priština povuče iracionalne mere"

"Predsednik Vučić zahvalio je generalnom sekretaru što je svojim saopštenjem izrazio zabrinutost zbog odluke Prištine da formira oružane snage i naglasio da je Priština svojim potezima ugrozila regionalnu stabilnost..."
Datum: 18/12/2018

Vučić kod Gutereša: "Nastavak dijaloga kad Priština povuče iracionalne mere"

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antonijom Guterešom sa kojim je razgovarao o jednostranim potezima Prištine i situaciji u regionu, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike, preneo je N1.

Kako je navedeno u saopštenju, predsednik Vučić zahvalio je generalnom sekretaru što je svojim saopštenjem izrazio zabrinutost zbog odluke Prištine da formira oružane snage i naglasio da je Priština svojim potezima ugrozila regionalnu stabilnost.

On je istakao da se Srbija i dalje zalaže za nastavak dijaloga, nakon što Priština povuče iracionalne odluke. 

Dodaje se da je predsednik Vučić rekao da Srbija pridaje poseban značaj prisustvu i delovanju UNMIK na Kosovu i Metohiji, imajući u vidu da je političko-bezbednosna situacija na KiM još uvek nestabilna.

"Prisustvo i delovanje UNMIK na KiM je od ključnog značaja za Republiku Srbiju, budući da je okvir UN, zasnovan na ovoj rezoluciji, garant statusne neutralnosti međunarodnog prisustva u pokrajini", izjavio je predsednik Vučić.

Vučić je prethodno, podsetimo, na sednici Saveta bezbednosti pozvao UN da preuzmu veću ulogu u budućnosti u dijalogu Beograda i Prištine.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.