Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Voditelj zamolio predsednika da prestane da psuje u programu uživo, on ga optužio za cenzuru

Predsednik Češke je tako reagovao zato što ga je novinar upozorio da Zeman vulgarnostima krši češke zakona i Kodeks Čro, za šta radiju preti kazna do 400.000 evra
Datum: 19/10/2018

Voditelj zamolio predsednika da prestane da psuje u programu uživo, on ga optužio za cenzuru

Foto: Profimedia

Predsednik Češke Miloš Zeman optužio je javni radio servis Češki radio (Čro) za cenzuru, preneo je B92.

On je tako reagovao zato što je voditelj početkom sedmice u intervjuu zamolio predsednika da prestane da psuje i vređa u programu uživo.

Novinar je upozorio da Zeman vulgarnostima krši češke zakona i Kodeks Čro, za šta radiju preti kazna do 400.000 evra.

"Voditelj Pokorni ima sklonost da cenzuriše i tamo gde to nije potrebno. Ukoliko neko upotrebi vulgarni izraz i ne uputi ga nekome, onda je egzibicionista. Kada ga uputi nekome konkretnom, moramo da se pitamo da li je upućen pravoj osobi i da li je opravdan", reka je češki predsednik Zeman u redovnom nedeljnom intervjuu privatnoj TV Barandov.

Zeman se na TV Barandov branio da je reč "đubre" za češke tajkune, koji su pokrali preduzeća koja su privatizovali, ili ojadili milione Čeha u vaučerskoj privatizaciji početkom devedesetih godina, suviše blaga, a da je poslednje vulgarne psovke, isto na talasima Čro kod istog voditelja Jana Pokornog, rekao pre četiri godine, pa sad ponovo ima pravo.

"Za četiri godine imaću pravo na još jednu vulgarnu psovku kada se budem opraštao od funkcije predsednika Češke", rekao je Zeman.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Milos
22.10.2018 - 16:52
Post
Kralj! :D