Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

"Veliki dan": Palma postao počasni konzul Grčke

Kad pomažem, ja sam srećan. Meni ova funkcija leži zbog toga, rekao je Dragan Marković
Datum: 17/09/2018

"Veliki dan": Palma postao počasni konzul Grčke

Foto Tanjug

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma postao je počasni konzul Grčke u Srbiji.

Marković je položio zakletvu u ambasadi Grčke u Beogradu, a svečanosti je prisustvovao ministar spoljnih poslova i njegov koalicioni partner Ivica Dačić.

Danas je veliki dan za mene, za Srbiju i Pomoravski, Rasinski, Ssumadijski i Braničevski okrug, jer će biti otvoren konzulat koji će biti u funkciji građana”, rekao je Marković koji je zahvalio grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu, jer je potpisao ukaz da Marković postane počasni konzul. 

On je rekao postoji prijateljstvo između Srbije i Grčke, ali i dobri lični odnosi između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Aleksisa Ciprasa, te da Grčka podržava Srbiju na putu ka EU i ne priznaje nezavisnost Kosova i Metohije, prenosi Tanjug.

Podsetio je da je još ranije u Paraliji otvorio Kancelariju koja pomaže turistima iz Srbije, te dodao da će nastaviti da na ovaj način pomaže jer, kako je rekao, "to voli da radi i čini ga srećnim”. 

“Nikada se nije desilo da kada sretnem neke naše studente i da im ne dam neki dinar, evro…Ja sam čovek koji voli da pomaže. Kad pomažem, ja sam srećan. Meni ova funkcija leži zbog toga. Katerini me je proglasio sa pocašnog građanina, a danas sam postao počasni konzul. To je veliko priznanje”, rekao je Marković. 

On je naveo da može mnogo da doprinese i kada je reč o poboljšanju ekonomskih odnosa. 

Ambasador Grčke Elias Eliadis se složio da su odnosi dve zemlje izuzetni i dodao da bi trebalo da postanu više paktični, a jedan od načina je i turizam. 

Navodeći da je plan da se poveća broj grčkih turista u Srbiji, ambasador je rekao da je zbog toga vrlo važan konzulat koji će biti otvoren u Jagodini i istakao da je Marković najadekvatniji čovek za pocašnog konzula. 

“Velika nam je čast što je Marković pristao da preuzme funkciju. On godinama radi na tome da odnosi dve zemlje ojačaju”, rekao je Eliadis.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.