Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Turska pokreće međunarodnu istragu o Kašogijevom ubistvu

Turska je ranije objavila da surađuje sa drugim zemljama u vezi sa ovim slučajem i optužila Saudijsku Arabiju da nije potpuno kooperativna u istrazi
Datum: 22/01/2019

Turska pokreće međunarodnu istragu o Kašogijevom ubistvu

Foto: Profimedia

Turska planira da pokrene međunarodnu istragu o ubistvu saudijskog novinara Džamala Kašogija, izjavio je ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Kašogi, kritičar saudijskog prestolonaslednika princa Mohameda bin Salmana, počeo je da piše za "Vašington post" nakon preseljenja u SAD, a ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu 2. oktobra.

Turska je ranije objavila da surađuje sa drugim zemljama u vezi sa ovim slučajem i optužila Saudijsku Arabiju da nije potpuno kooperativna u istrazi. 

Čavušoglu je rekao da pojedine zapadne zemlje pokušavaju da zataškaju ubistvo Kašogija i dodao da je Turska obavila pripreme za pokretanje međunarodne istrage. 

"Ići ćemo do kraja. Obavili smo pripreme za međunarondu istragu u narednim danima i poduzećemo neophodne korake", rekao je šef turske diplomatije, prenosi Radio Slobodna Evropa. 

Uprkos zajedničkoj istrazi sa saudijskim dužnosnicima u saudijskom Konzulatu u Istanbulu, konzulovoj rezidenciji i na nekoliko drugih lokacija, Kašogijevo telo nije pronađeno.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.