Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Tramp: Kim se raduje samitu, odredili smo i zemlju susreta

"Dogovorili smo se da se sastanemo verovatno krajem februara. Odabrali smo zemlju, ali ćemo to objaviti u budućnosti. Kim Džong Un se veoma raduje tome, kao i ja", rekao je Tramp novinarima u Beloj kući
Datum: 20/01/2019

Tramp: Kim se raduje samitu, odredili smo i zemlju susreta

Foto: Tanjug-AP

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da "stvari idu veoma dobro sa Severnom Korejom" i da planira da održi drugi samit sa liderom te zemlje Kim Džong Unom.

Na tom samitu će, kako navode mediji, pokušati da se obezbedi sporazum koji će podstaći Severnu Koreju da se odrekne nuklearnog oružja, preneo je AP.

"Dogovorili smo se da se sastanemo verovatno krajem februara. Odabrali smo zemlju, ali ćemo to objaviti u budućnosti. Kim Džong Un se veoma raduje tome, kao i ja", rekao je Tramp novinarima u Beloj kući.

AP navodi da je na prvom sastanku Trampa i Kima prošlog juna u Singapuru potignut nejasan sporazum o denuklearizaciji nakon kojeg je bilo malo opipljivog napretka. 

Podseća se da je generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio da je "krajnje vreme" za ozbiljne pregovore između SAD i Severne Koreje na kojima bi se iznela "mapa puta" za denuklearizaciju Korejskog poluostrva.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.