Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

"Takse neće biti ukinute ni sutra, ni prekosutra"

"Odluka o taksama nije doneta tako što smo se jednog jutra probudili i odlučili da ih uvedemo, to je politička odluka koja je rezultat akcija Srbije, posebno u poslednje vreme, a rezultat je diskusija i pomirenja između koalicionih partnera", rekao je nacionalni koordinator za reformu u kosovskoj vladi Besnik Tahiri za KTV
Datum: 22/01/2019

"Takse neće biti ukinute ni sutra, ni prekosutra"

Foto: Profimedia

Taksa od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine neće biti ukinuta ni sutra ni prekosutra, izjavio je nacionalni koordinator za reformu u kosovskoj vladi Besnik Tahiri, komentarišući sastanak premijera Kosova Ramuša Haradinaja i predsednika Skupštine Kadrija Veseljija sa američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kosnetom.

Tahiri je rekao da će Haradinaj američkom ambasadoru ponoviti svoj stav o taksama.

"Odluka o taksama nije doneta tako što smo se jednog jutra probudili i odlučili da ih uvedemo, to je politička odluka koja je rezultat akcija Srbije, posebno u poslednje vreme, a rezultat je diskusija i pomirenja između koalicionih partnera", rekao je Tahiri za KTV.

On je dodao i da se Haradinaj i predsednik Kosova Hašim Tači još nisu sastali u ovoj godini.

"Postoji, međutim, stalna komunikacija. Takse su ozbiljna tema. To je politička odluka koalicione vlade, dobro osmišljena i dobro koordinirana", rekao je Tahiri, a preneo RTK2.

Ranije danas, mediji su preneli da bi ishod bi prištinskih zvaničnika sa ambasadorom SAD u Prištini mogao da bude ukidanje taksi na proizvode iz Srbije i BiH.

Klan Kosova javio je ranije da je evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han dao je konkretnu ponudu kosovskim institucijama u zamenu za ukidanje taksi od 100 odsto za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, uoči današnjeg susreta.

Kako se navodi, ponuda uključuje uklanjanje imena Unmik iz Cefta sporazuma i ponovno pregovaranje o trgovinskim odnosima između uključenih strana i rešavanje sporova oko registracije vozila, preneo je RTS.Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.