Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Sutra počinje Svetski ekonomski forum u Davosu

Ovogodišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu biće usredsređen na dugoročne globalne probleme poput klimatskih promena, najavili su organizatori uoči skupa na kojem neće biti ključnih svetskih lidera uključenih u trenutne krize
Datum: 21/01/2019

Sutra počinje Svetski ekonomski forum u Davosu

Foto: Tanjug-AP

Od 22. do 25. januara održava se Svetski ekonomski forum u Davosu - mesto na kojem se okupljaju svetski lideri, na kojem se govori o strategijama budućnosti i pokušavaju pronaći odgovori na aktualne probleme.

Ovogodišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu biće usredsređen na dugoročne globalne probleme poput klimatskih promena, najavili su organizatori uoči skupa na kojem neće biti ključnih svetskih lidera uključenih u trenutne krize.

Lideri SAD-a, Francuske, Rusije i Kine neće biti među 3.200 učesnika koji će raspravljati o pitanjima kao što su napetosti između Vašingtona i Pekinga, te onih s Moskvom i zapadnim vojnim saveznicima.

Američki predsednik Donald Tramp otkazao je dolazak u Davos zbog blokade vlade, dok njegov francuski kolega Emanuel Makron ima posla s protestima "žutih prsluka".

Međutim, samit poslovnih lidera i političara u švajcarskim Alpima okupiće predstavnike više od 100 zemalja, među kojima nemačku kancelarku Angelu Merkel, japanskog premijera Šinza Abea, predsednika Izraela Benjamina Netanjahua i avganistanskog predsednika Ašrafa Ganija.

"Ako pogledate naokolo, videćete da su svi zaokupljeni upravljanjem krizama. U Davosu želimo dugoročan pogled na to", rekao je osnivač WEF Klaus Švab novinarima u sedištu organizacije nedaleko od Ženeve, prenosi N1.

Davos bi trebao da bude mesto gde se lideri bave širim pitanjima, poput budućih učinaka sadašnje digitalne revolucije koji su sažeti u temu sadržaj ovogodišnjeg sastanka: "Globalizacija 4.0: Oblikovanje globalne svetske arhitekture u doba četvrte industrijske revolucije", naglasio je Švab


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.