Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Rašković Ivić o protestima: Nije u redu da se Bane Trifunović postavlja kao moralna vertikala

Odgovarajući na pitanje o zahtevima sa protesta "Jedan od pet miliona" koji su upućeni opoziciji, Rašković Ivić je smatra da bi prelazna vlada, lustracija, zakon o poreklu imovine i plan od 30 tačaka Saveza za Srbiju, trebalo da budu dovoljne garancije učesnicima protesta
Datum: 21/01/2019

 Rašković Ivić o protestima: Nije u redu da se Bane Trifunović postavlja kao moralna vertikala

Foto: Nedeljnik

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je u Jutarnjem programu N1 da bi raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora predstavljalo "kupovinu vremena" aktuelne vlasti i dodala da na izbore, 31. marta ili 14. aprila koji se pominju u pojedinim medijima, Savez za Srbiju neće izaći jer je to, kako kaže, besmisleno pod trenutnim uslovima.

"Služi Vučiću samo za kupovinu vremena i da sakrije da je njegova kosovska politika potpuno propala", rekla je ona.

Rašković Ivić je dodala i da se se opozicija sprema na zajednički nastup.

"Ali nismo toliko blesavi da idemo 'klanicu' pod ovakvim uslovima jer to nisu izbori, to je bukvalno 'klanica'. Ako imate 'okupaciju' elektronskih medija sa nacionalnom frekvencijom, mejnstrim listova, tabloida, ako imate državne resurse koje koristite, onda nemate nikakve šanse", smatra Sanda Rašković Ivić.

Potpredsednica Narodne stranke rekla je i da je o eventualnom bojkotu vanrednih izbora razgovarala i sa kolegama iz opozicije koji ne pripadaju Savezu za Srbiju.

"Oni su su raspoloženi da se bojkotuje, ali sve zavisi od toga kako će se njihovi lideri postaviti oko toga", rekla je ona.

Odgovarajući na pitanje o zahtevima sa protesta "Jedan od pet miliona" koji su upućeni opoziciji, Rašković Ivić je smatra da bi prelazna vlada, lustracija, zakon o poreklu imovine i plan od 30 tačaka Saveza za Srbiju, trebalo da budu dovoljne garancije učesnicima protesta.

"Ako smo mi spremni da to potpišemo u vidu nekog ugovora, onda je to garancija. Sve se pretvara u jednu glumačku predstavu koja ide, šeta se svake subote", kaže ona.

Komentarišući izjavu glumca Branislava Trifunovića da bi opozicija bila izviždana na protestu, Rašković Ivić je rekla da jako ceni njegov napor, ali da "nije u redu da se on postavlja kao moralna vertikala".

Naglašava da je neophodno da protesti dobiju jasan politički profil jer u suprotnom postaju "gotovo anarhična glumačka predstava"."Što kaže narod - ili hop ili trop u nekom trenutku. I bojim se da će biti trop ako se protesti nastave ovako", ističe ona.

Prema njenim rečima, jedino narod sa jasnom politikom, političarima i strankama može da iznedri promene koje je demokratske.

"On je i počeo kao politički protest, kao reakcija na prebijanje Borka Stefanovića. I onda sad odjednom imate samo glumce ili novinare koji govore, ili neke ličnosti koje su inače svi bili u predsedništvu Pokretu slobodnih građana. Tako da nije baš da niko nije političar. Mislim da to ne treba da se pretvara u protest protiv opozicije i protiv vlasti", zaključila je Sanda Rašković Ivić.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Laketa
24.01.2019 - 13:12
Sjaši ženo
Jel imaš unuke?