Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

“Putin je siledžija, a naš predsednik mu se preplašeno ulizuje”: Nensi Pelosi i američke demokrate udaraju na Trampa

Liderka demokrata u predstavničkom domu SAD Nensi Pelosi je rekla da odluku o pozivu na zajedničku sednicu Predstavničkog doma i Senata treba da donesu zajedno demokrate i republikanci
Datum: 21/07/2018

“Putin je siledžija, a naš predsednik mu se preplašeno ulizuje”: Nensi Pelosi i američke demokrate udaraju na Trampa

Foto: Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin ne bi trebalo da očekuje poziv da se obrati Kongresu ukoliko bude posetio Vašington tokom jeseni, preneo je B92.

To je izjavila Ešli Strong, portparolka predsedavajućeg Predstavničkog doma američkog Kongresa Pola Rajana.

Rajanova portparolka rekla je da je "Nensi Pelosi jedina osoba koja priča o pozivanju Putina da se obrati Kongresu", što AP ocenjuje kao udarac na liderku demokrata u Predstavničkom domu koja je rekla da Rajan mora jasno da kaže da Putin neće biti pozvan da se obrati Kongresu, ukoliko dođe u Vašington.

Agencija navodi da je u međuvremenu Dejvid Pop, portparol lidera republikanske većine u Senatu Miča Mekonela, krako izjavio da "ne postoji poziv iz Kongresa" za Putinovo obraćanje.

Pelozijeva je, reagujući na plan Bele kuće da na jesen ugosti Putina, kazala da je Putin "tiranin i siledžija" kojem se Tramp "preplašeno ulizuje pred Putinom”, te da je to “sramota i ozbiljna pretnja po američku demokratiju".

AP prenosi da je ona poručila da "nije mogla da veruje" kada je čula da je Tramp od savetnika Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džona Boltona zatražio da pozove Putina u američku prestonicu.

AP podseća da se šefovi stranih država ponekad obraćaju Kongresu prilikom poseta Vašingtonu.

Pelozijeva je rekla da odluku o pozivu na zajedničku sednicu Predstavničkog doma i Senata treba da donesu zajedno demokrate i republikanci.

Ona je ocenila da Putinovi "napadi koji i dalje traju na američke izbore i zapadne demokratije" zaslužuju jednoglasnu osudu međunarodne zajednice "a ne VIP ulaznicu u prestonicu američke nacije".


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.