Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

Prvo su ih naplaćivali, a sada ih zabranjuju: Beograd za godinu dana bez plastičnih kesa

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će se na sledećoj sednici Skupstine grada 25. septembra naći odluka o zabrani korišćenja plastičnih kesa na teritoriji srpske prestonice od 1. januara 2020. godine
Datum: 18/09/2018

Prvo su ih naplaćivali, a sada ih zabranjuju: Beograd za godinu dana bez plastičnih kesa

Foto: Profimedia

Grad Beograd verovatno će ukinuti upotrebu plastičnih kesa na celoj svojoj teritoriji za nešto više od godinu dana, preneo je B92.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će se na sledećoj sednici Skupstine grada 25. septembra naći odluka o zabrani korišćenja plastičnih kesa na teritoriji srpske prestonice od 1. januara 2020. godine.

"Gradsko veće grada Beograda će do kraja ove nedelje usvojiti odluku koju ćemo uputiti Skupštini grada Beograda, koja će biti održana 25. septembra, na razmatranje i odlučivanje. U pitanju je odluka o zabrani korišćenja plastičnih kesa na teritoriji Beograda od 1. januara 2020. godine", rekao je Vesić novinarima ispred garaže "Obilićev venac", gde je prisustvovao predstavljanju eko programa JKP "Parking servisa".

To znači da će maloprodajni lanci imati rok od petnaestak meseci da se prilagode toj odluci, naveo je Vesić i ocenio da je taj rok više nego dovoljan.

Istakao je da je, od kada su tgovinski lanci počeli da naplaćuju plastične kese, njihova upotreba smanjena za 60 odsto.

"Sada je vreme da odemo korak dalje i zabranimo korišćenje kesa", dodao je zamenik gradonačelnika.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.