Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

Protest "1 od 5 miliona" večeras u Nišu

Današnji skup u Nišu zakazan je za 18 časova na Trgu kralja Milana u tom gradu. Kao i u Beogradu, oni koji na skup pozivaju preko društvenih mreža pozvali su građane da dođu bez stranačkih obeležja
Datum: 11/01/2019

Protest "1 od 5 miliona" večeras u Nišu

Foto: Nedeljnik

Uoči sutrašnjeg okupljanja u Beogradu, danas će u Nišu biti održan protestni skup „Stop teroru – za Niš bez straha – 1 od 5 miliona“. Bilo je pokušaja Nove stranke Zorana Živkovića koja nije formalno članica Saveza za Srbiju, ali je podržala zajedničke zahteve opozicije za fer izbore, da i prošle subote, istovremeno kada i u Beogradu, pokrene okupljanje, ali nije bilo značajnog odziva.

Današnji skup u Nišu zakazan je za 18 časova na Trgu kralja Milana u tom gradu. Kao i u Beogradu, oni koji na skup pozivaju preko društvenih mreža pozvali su građane da dođu bez stranačkih obeležja.

U ime organizatora istupa Pokret mladih „Za Niš bez straha“. Kako javlja agencija Beta, skup će početi odavanjem pošte nastradalima u nesreći na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova, ali i odavanjem pošte, kako se navodi „svim žrtvama“ vlasti.

U saopštenju za medija Pokreta navodi se da se protest organizuje „nakon dugogodišnjeg terora, vladavine strahom i bahatom nesposobnošću vlasti, kojima su građani Niša izloženi, a koji je kulminirao užasnom nesrećom na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova“.

Najavljeno je da će biti izneto devet zahteva, a zatražiće ostavku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oslobađanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu. Zahtevi su i da se svi pružni prelazi u Nišu obezbede rampama i svetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju i da se rasvetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu. Pokret će zatražiti da se zaustavi isključenje struje socijalno ugroženim građanima i da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih građana.

Vraćanje Aerodroma, Elektrodistribucije i Regionalne privredne komore gradu Nišu takođe je jedan od zahteva „Za Niš bez straha“.

Kako se navodi, organizovanje protesta podržali su Savez za Srbiju, Pokret Dosta je bilo, Pokret slobodnih građana i sindikat Sloga.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.