Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

Organizatori protesta poručili opoziciji: "Hoćemo plan"

Hoćemo da nam se predstavi jasan plan zdrave državne uprave kome će se političari prilagoditi. Političari se moraju prilagoditi državi, a ne da državu prilagođavaju sebi", saopštili su
Datum: 20/01/2019

Organizatori protesta poručili opoziciji: "Hoćemo plan"

Foto: Tanjug

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" saopštili su da je na sedmom protestu u Beogradu prvi put postavljen zvaničan zahtev opoziciji - "da predstavi jasan plan zdrave državne uprave kome će se političari prilagoditi", preneo je N1.

"Hoćemo plan. Plan kako će se napraviti sistem da se ovo zlo nikada ne ponovi. Da niko nikada ponovo ne dođe u priliku ni da pomisli da može da radi ovo što sada rade. Hoćemo da nam se predstavi jasan plan zdrave državne uprave kome će se političari prilagoditi. Političari se moraju prilagoditi državi, a ne da državu prilagođavaju sebi", saopštili su.

Navode i da žele plan kako da političari budu kontrolisani.

"Hoćemo da nam napišete kako ćemo da vas kontrolišemo. Kako ćemo da vas smenimo ako ne budete valjali. Da nam napišete, izložite, a zatim i potpišete. Imenom i prezimenom. Ovo je naša zemlja. Dosta je toga", naveli su organizatori protesta.

Naglasili su da sa opozicijom žele dogovor.

"Hoćemo dogovor. Ne da neko ponovo bude vlast. Pa da ponovo na minusu tražimo slobodu i pravdu", rekli su.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.