Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Marko Bastać: Temu izbornih uslova prekrile su besmislene rasprave o kolonama i licitacija imenima kandidata

Osnivač Udruženja građana "Čuvari Beograda" podržao je ideju o organbiyovanju okruglog sa opozicionim strankama na kome bi se odredili prema pitanju izbornih uslova i medijskog tretmana u kampanji za predstojeće beogradske izbore
Datum: 15/12/2017

Marko Bastać: Temu izbornih uslova prekrile su besmislene rasprave o kolonama i licitacija imenima kandidata

printscreen N1

"Apsolutno sam saglasan sam sa predsednikom DSS-a Milošem Jovanovićem kada kaže da su izborni uslovi i medijski tretman od fundamentalnog značaja za predstojeće izbore u Beogradu", izjavio je Marko Bastać, osnivač Udruženja građana "Čuvari Beograda".

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović pozvao je opozicione stranke u Srbiji na "hitnu organizaciju okruglog stola na kome bi se odredili prema pitanju izbornih uslova i medijskog tretmana u kampanji za predstojeće beogradske izbore".

Bastać je naveo da su "tu najvažniju temu prekrile besmislene rasprave o kolonama i licitacija sa imenima kandidata".

"Iz tog razloga 'Čuvari Beograda' podržavaju inicijativu za organizovanje ovakvog sastanka i aktivno će učestvovati njegovoj organizaciji. Jasno definisani i fer izborni uslovi pre politickih saveza i koalicija, utvrđene i u razgovoru sa gradjanima potvrđene lokalne politike pre kandidatura i lista, uz insistiranje na promeni modela odlučivanja daleko od očiju gradjana jesu preduslovi izbornog uspeha, realnih promena i održivog razvoja. Dokazali smo na opštini Stari grad da je takvim pristupom moguće obezbediti podršku građana. Nema razloga da isto to ne uradimo na gradskim izborima", rekao je Bastać.

 


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.U centru suncano
17.12.2017 - 18:17
Tako je
Jedini nacin da se uzdrma tron Aleksandru drugovencanom je da izgubi Beograd! Preduslov slobodni mediji i fer izbori! Tako je! Ajde bre opozijo, nadji se oko jedne tacke i pocisti ove male miseve!
Milojko
17.12.2017 - 18:17
Bravo za Bastaca
Da li se neko osim ovog mladog gospodina bavi konkretnim stvarima? Opozicijo ako ste nesposobni i bez ideja podrzite i sledite Bastaca jer je on buducnost opozicije i promena.