Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Edi Rama "neće nikog da smiruje": "Izjava o zajedničkom predsedniku Albanije i Kosova je izvučena iz konteksta"

On je još rekao i da "ako je neko zabrinut, neka brine"
Datum: 21/02/2018

Edi Rama "neće nikog da smiruje": "Izjava o zajedničkom predsedniku Albanije i Kosova je izvučena iz konteksta"

Foto: Profimedia

Albanski premijer Edi Rama tvrdi da je njegova izjava o zajedničkom predsedniku Albanije i Kosova izvučena iz konteksta i da "neće nikog da smiruje".

On je još rekao i da "ako je neko zabrinut, neka brine."

"Reakcija EU u vezi sa tim bila je normalna i u skladu sa njenom politikom. To nije bilo ništa do čista imaginacija", rekao je Rama za lokalnu televiziju, a prenela je agencija ATA.

Albanski premijer Edi Rama izneo je u nedelju, na svečanoj sednici kosovske skupštine povodom desete godišnjice od jednostranog proglašenja nezavisnosti, ideju o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici Albanije i Kosova, kao i o izboru jednog predsednika.

Ta izjava naišla je na oštre kritike srpske javnosti, a ministar Nenad Popović je čak zatražio i da se Rama u Srbiji proglasi za "personu non grata". Takođe, ni deo kosovske javnosti nije bio oduševljen tom idejom, koju su okarakterisali kao uvreda za stanovnike Kosova i težnju da ono postane članica EU.

Reagovala i EU, pa je predstavnica za štampu Evropske komisije saopštila da "izjave koje se mogu protumačiti kao političko uplitanje u susedne zemlje nikako ne doprinose izgradnji dobrih susedskih odnosa na Zapadnom Balkanu."


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.