Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

"Dobro si Srbadiji čestitao": Sin poslanika HDZ "lajkuje" uvredljive komentare protiv Srba

Prvi post Ivana Đakića sa fotografijom ustaškog zločinca osudila je hrvatska vlada
Datum: 10/01/2019

"Dobro si Srbadiji čestitao": Sin poslanika HDZ "lajkuje" uvredljive komentare protiv Srba

Profimedia

Ivan Đakić, bivši član HDZ i sin poslanika te stranke u Saboru, nakon sporne fotografije s ustašom i Srbinom, koja je izazvala osudu, na Fejsbuku je "lajkovao" uvredu na račun Srba. 

Đakić je zbog objavljivanja sporne fotografije ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu Srbina sa kojm je "čestitao Božić" priveden u utorak, a juče je pušten na slobodu uz mere opreza redovnog javljanja policiji. On je tvrdio da mu je "žao da se to dogodilo, ali svi greše", kao i da se ovakva prašina u javnosti ne bi podigla da je neko drugi to učinio. 

Kako prenosi hrvatski sajt Index.hr, njegovu glavnu fotografiju na profilu na Fejsbuku, na kojoj su dva skupocena automobila, komentarisao je izvesni Ivan iz Splita koji mu se predstavio kao kolega iz HDZ.

"Nisi ti za Audia ti si tikva za Merđu. Pož od Brata iz HDZ-a Split. Dobro si Srbadiji čestita ko ih j...", napisao je Ivan iz Splita. 

Navodi se da mu je na to mlađi Đakić odgovorio sa "Pozdrav brate, živi!" i da bi potvrdio da se slaže s tezom o tome da je "dobro Srbadiji čestita", je lajkovao njegov komentar. 

Đakićev prvi post na Fejsbuku, sa fotografijom ustaškog zločinca, osudila je hrvatska vlada, premijer Andrej Plenković, kao i vladajući HDZ sa partnerima.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.