Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

Željko Obradović o Atamanu: Ako me neko ne poštuje...

"Za mene je ova tema zatvorena" jasan je bio Obradović
Datum: 13/02/2018

Željko Obradović o Atamanu: Ako me neko ne poštuje...

Foto: Nedeljnik

Željko Obradović odgovorio je Erginu Atamanu povodom izjave pre nekoliko dana, kada je turski trener osudio potez Žoca i udaranje Melija Mamutolua. Obradović je želeo na tajm-autu utakmice sa Banvitom "lupio vaspitnu" igraču, na šta ovaj nije uopšte odreagovao, već je samo prihvatio "kaznu".

"Želim da pričam na terenu. Nadam se da će moj tim da pokaže svoje najbolje izadnje. Zaista nisam deo celokupne situacije. Trener sam već 26 godina, ne samo u Turskoj, već i u čitavoj Evropi. Pokazao sam poštovanje prema svima. Nastaviću to da radim. Ali ako me neko ne poštuje, ni ja tu osobu neću da poštujem. Za mene je ova tema zatvorena" jasan je bio Obradović na konferenciji za štampu pred duel njegovog Fenerbahčea i Atamanovog Efesa u okviru turskog šampionata. 
Obradović se pravdao se time da ima očinski odnos sa svim igračima, dok se Ataman podsetio situacije od pre nekoliko godina, kada je udario Gokturka Urala dok je vodio Galatasaraj. 
"To dete je kapiten Turske. Njegov otac je reagovao preko ‘Fejsbuka’. Dan kasnije, njegov menadžer me je zvao i pitao me da li želim da ga primim u Efes jer hoće da ide iz Fenerbahčea. Apsolutno to nisam prihvatio. Ako postane slobodan igrač, onda možemo da razgovaramo. Ta situacija ne menja činjenicu da je on broj jedan u Evropi. Ali pravila i zakoni moraju biti jednaki za sve. Kada sam ja to uradio dok sam bio u Galatasaraju papreno sam platio zbog toga. Novine su me linčovale zbog onoga što sam uradio svom igraču. On je snimljen na TV-u, ali je javnost ovde to drugačije prihvatila nego u mom slučaju. Da li je to problem u Turskoj samo kada to Ataman uradi? Naravno, naša vrata su uvek otvorena za goste, ali i naše gostoprimstvo ima limite", istakao je Ataman u intervjuu za "Hurijet".

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.