Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Životna priča Srpkinje koja je spasila devojčicu u Milvokiju: Vaspitačica koja je zeleni karton dobila na lutriji pa postala vozač kamiona

Irena Ivić kaže da nije učinila herojski potez i smatra da bi tako svako postupio
Datum: 11/01/2019

Životna priča Srpkinje koja je spasila devojčicu u Milvokiju: Vaspitačica koja je zeleni karton dobila na lutriji pa postala vozač kamiona

Foto Screenshoot

Irena Ivić, vozač autobusa u Milvokiju, došla je u žižu interesovanja javnosti kada je zaustavila autobus kako bi sa ulice spasila dvogodišnje, bosonogo dete.

O njoj je pisao i CNN, a njena životna priča je vrlo zanimljiva.

Kao i mnogobrojni ljudi iz Topličkog kraja, morala je da traži sreću van granica Srbije. U Prokuplju je radila kao vaspitačica, a u Milvokiju vozi autobus.

"Sve do 2005. godine je povremeno odlazila u Ameriku. Nije dobro poznavala jezik, a zanimljivo je da je zeleni karton dobila na lutriji. Prvo je vozila kamion, zatim školski autobus i na kraju, kako se pokazala kao dobar radnik, uspela je da pre dve godine dobije zaposlenje u gradskom saobraćaju, kao vozač autobusa", prenosi B92 navode njenog brata Dejana Drobnjaka.

Radeći svoj posao, krajem prošle godine je učinila herojsko delo spasivši bosonogo dete na temperaturi od -8 stepeni.Ona ipak tvrd da nije reč o herojskom delu i da bi svako tako postupio.

"Ni o čemu drugom nisam razmišljala, sem o tome kako da stignem i uhvatim dete. Rukom sam dala znak autu koji mi je išao u susret da stane, a ja sam zgrabila dete i unela ga u autobus. U tom trenutku se nisam setila da skinem svoju jaknu, da ne bih gubila vreme, već mu je u autobusu putnica dala jaknu. Dete je zaspalo na mojim grudima kada se ugrejalo", rekla je Irena za "prokupljenadlanu.rs".

Socijalne službe su dete predale ocu.Gradske vlasti održale su u četvrtak konferenciju u znak odavanja počasti Ireni Ivić, a ona je tim povodom samo rekla da je bila zahvalna što se našla u pravo vreme, na pravom mestu.

"Apsolutno obožavam decu, nekada sam bila učiteljica i sama imam decu, tako da sam srećna što sam uspela da pomognem ovom slatkom nedužnom detetu", zaključila je ona.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.