Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

(VIDEO) Popularniji i od princa Harija i Megan Markl: Kako je američki biskup zapalio svet

Govor crnog američkog biskupa Majkla Brusa Karija, koji je povremeno citirao legendarnog Martina Lutera Kinga, "pokupio" je 40.000 tvitova po minuti
Datum: 20/05/2018

(VIDEO) Popularniji i od princa Harija i Megan Markl: Kako je američki biskup zapalio svet

Foto: Profimedia

Venčanju princa Harija i američke glumice Megan Markl bilo je posvećeno 3,4 miliona statusa na Tviteru (tvita), u periodu između dva sata posle ponoći i 15.30, saopštio je danas Twitter.

Ta društvena mreža je, kako prenosi BBC, saopštila da su tri trenutka sa venčanja o kojima je najviše bilo komentara bili govor crnog američkog biskupa Majkla Brusa Karija, koji je brojao 40.000 tvitova po minuti, zatim Šeku Kaneh-Mejsonovo izvođenje numere "Ave Marija" na violončelu koji je imao 28.000 tvitova po minuti i proglašenje Harija i Megan venčanima koje je imalo 27.000 tvitova po minuti.

Pored bračnog para, među ljudima o kojima se najviše tokom dana pisalo su bili fudbaler Dejvid Bekam i njegova supruga Viktorija Bekam, voditeljka Opra Vinfri, pokojna princeza Dajana i supruga glumca Džordža Klunija, advokatica Amal Kluni.

 

  

Biskup kojeg su odabrali Hari i Megan lično da održi govor na venčanju, rekao je mladencima da "u ljubavi leži moć" i da "ljubav može da pomogne i izleči kada ništa drugo ne može".Kari, poznati zagovornik građanskih prava koji otvoreno podržava prava gej populacije, dodao je da se to "ne odnosi samo na ovaj mladi par sa kojim se radujemo, više je od toga". Podsećajući na period ropstva u SAD, on je kazao da je ljubav pomogla onima u zarobljeništvu da istraju.Mladencima je rekao da ljubav ima "moć da promeni svet" i da je ona "jedini put".

"U ljubavi je moć. Ljubav može da izleči onda kada ništa drugo ne može. U ljubavi je moć da nas podigne i oslobodi onda kada ništa drugo neće. Moramo da otkrijemo snagu ljubavi, iskupljeničku snagu ljubavi. A kada to budemo uspeli da uradimo, moći ćemo od starog sveta da napravimo novi. Ljubav je jedini način. U ljubavi je moć. Ne potcenjujte je. Nemojte čak biti ni previše sentimentalni. Postoji moć, moć u ljubavi", izgovorio je Kari u zanosu reči Martina Lutera Kinga.

 

"Kada je ljubav put, mi zapravo jedni druge tretiramo dobro, kao da smo zapravo porodica", rekao je Kari.

 

 
Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Zex
20.05.2018 - 22:35
Pobrkao lončice
Svestenici bi trebali da citiraju Boga a ne Martina Lutera Kinga. Kakva crkva takvi i sveci.