Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sećanje

(VIDEO) Kad Glogovac čita Šekspira: "Napokon poslednji čin. Ko konac ove čudne i burne istorije..."

Prvaku Jugoslovenskog dramskog pozorišta posthumno je dodeljena nagrada Dobričin prsten za životno delo, baš kao i nagrada "Miloš Žutić" za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni 2016/2017, i to za ulogu Hamleta u istoimenoj predstavi JDP
Datum: 10/02/2019

(VIDEO) Kad Glogovac čita Šekspira: "Napokon poslednji čin. Ko konac ove čudne i burne istorije..."

Foto Screenshoot

Živi, umri, ponovi.

Bio je to lajtmotiv poslednjeg Hamleta kojeg je tumačio Nebojša Glogovac, u poslednjoj predstavi koju je odigrao, 13. decembra 2017. Juče je obeležena godišnjica njegovog preranog odlaska na Sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta. 

Prvaku Jugoslovenskog dramskog pozorišta posthumno je dodeljena nagrada Dobričin prsten za životno delo, baš kao i nagrada "Miloš Žutić" za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni 2016/2017, i to za ulogu Hamleta u istoimenoj predstavi JDP, koju je, prema delu Vilijama Šekspira, režirao Aleksandar Popovski. 

A kako Nebojša Glogovac čita Šekspira pogledajte u video koji je snimljen za Nedeljnik povodom obeležavanja četiri veka od Šekspirove smrti.

"Pa ceo svet je glumište. Gde ljudi  žene glume, svaki ima tu. Izlazak svoj i odlazak, i svak` odglumi mnogo uloga svog veka. A sedam doba njegovih je svakom po jedan čin. Po jedan čin...”

"...Napokon poslednji čin. Ko konac ove čudne i burne istorije dolazi detinjstvo drugo. Sušti zaborav. Nit ima zuba, nit ukusa nit vida, nit ičega uopšte" - Kako vam drago, drugi čin, scena sedma.

Više o Glogovcu čitajte u tekstu: "Kralj glume, svih scena i kadrova": Godina bez Nebojše Glogovca.

 

POGLEDAJTE JOŠ: 

Šeksipriovi monolozi: Sergej Trifunović, Nikola Đuričko, Irfan Mensur, Voja Brajović, Anita Mančić, Dejan Lutkić


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.