Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Valjda smo dosad naučili da dok god smo živi, a izbije neko s...nje, moramo da izlazimo na ulicu: Marko Vidojković na protestu “1 od 5 miliona”

Krenuo je najbolji student Pravnog fakulteta da pokuša da uguši Srbiju koja se upalila. Pokušava da je gasi benzinom, rekao je pisac
Datum: 09/02/2019

Valjda smo dosad naučili da dok god smo živi, a izbije neko s...nje, moramo da izlazimo na ulicu: Marko Vidojković na protestu “1 od 5 miliona”

Ovo je kao košmar. Nalazim se sa studentima Pravnog fakulteta kao '96, nas dvadeset, idemo ka Platou i onda tamo govorim. Da mi je neko rekao da će to da se dešava 2019, rekao bih da nema problema. Valjda smo dosad naučili da dok god smo živi, ako neko s...nje izbije, moramo da izlazimo na ulicu, rekao je pisac Marko Vidojković na protestu “1 od 5 miliona”, na platou kod Filozofskog fakulteta.

“Ako već treba da živim košmar, onda je super što ga živim sa vama, slobodnim građanima Srbije”, rekao je Vidojković.

“Ja sam pravnik, i imam pravo da izanaliziram taj fakultet i sve što je izrodio. Kao što sam još 96. i 97. uočio, Pravni fakultet je leglo smradova i ološa, i što je paradoksalno, leglo kriminala. Beogradski Pravni fakultet ima mnogo antiheroja i kretena, ali i najboljeg studenta u istoriji Pravnog fakulteta”, rekao je on, dok su se čuli zvižduci.

“Nemojte tako, Martinović je mahao njegovim indeksom”, poručio je Vidojković. “To je materijalni dokaz kakav šljam taj fakultet izbacuje. Najbolji student Pravnog fakulteta šeta se po Srbiji i priča kako je u Srbiji sve fenomenalno. Krenuo je najbolji student Pravnog fakulteta da pokuša da uguši Srbiju koja se upalila. Pokušava da je gasi benzinom. Pokušava da ide okolo i objašnjava kako je sve super. On koji krši Ustav.”

Mi smo njegovi taoci, ali on nije naš gospodar, kazao je Vidojković.

Voleo bih da umesto sendvičara, sa bednim izgovorima, i mi tog najboljeg studenta Pravnog fakulteta dočekamo tamo kuda ide i da mu makar viknemo “Ua”, nastavio je Marko Vidojković.

Postoje, dodao je on, i časni pravnici koji su podržali ove proteste.

“Kada se sve ovo završi i kada Vučićeva hipnoza prođe, kada se probudimo, moraće mnogo da se popravlja i mnogo da se gradi. Voleo bih da u tome ne učestvuju oni koji su nas uništili. Apelujem na prijatelje advokate da popišu sva krivična dela koja je ova bagra učinila za sve ovo vreme, da svi budu kažnjeni, da svaki dinar bude vraćen, da se niko više ne bavi politikom. Nisam fan vešala, ja sam fan zatvora i društveno-korisnog rada za sve koji su kršili zakon. Izgradićemo još zatvora”, rekao je on.

Nemojte da se opuštamo kao posle Petog oktobra, kazao je Vidojković.

On je pozvao "Marka Cukenberga" da vrati stranicu "Neguj mo srbski jezik", a pozdravio je i Inicijativu za Požegu, koja protestuje već godinu dana.

"Što se tiče dogovora sa narodom koji sprema opozicija, mislim da je super što smo svi zajedno, da je fenomenalno što su sve različite političke opcije zajedno. Narod me je obavestio da ovaj ugovor mora da se poštuje. Samo vas gledamo!", naveo je Vidojković.

Lagao bih kada bih rekao da su u opoziciji sve sjajni tipovi, ali ovog puta neće da zeznu, dovoljno su pametni.

"Ako zeznu, ulica je opet naša", rekao je Vidojković.


Ukupno komentara: 3Sva polja su obavezna.Ceca
09.02.2019 - 19:56
Ko je ovaj?
...neko da mi kaze,ko je ovaj?
Fitnes
10.02.2019 - 10:05
Sjaši Kurta, da uzjaše Murta
Sve je manje jasno o čemu se radi na ovim protestima. Nezadovoljstvo naroda zbog siromaštva jeste veliko, ali protesti nemaju veze sa tim. Ovo je lakrdija poput \"Ja imam talenat\".
мудријаш
11.02.2019 - 12:33
опет...
они који никако не могу изборима, покушавају насиљем...и то баш они који себе описују као \"светионик демократије\"....а по кулоарима се састају са страним обавештајним службама, на \"радном ручку\"....повраћа ми се од овог шљама...