Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

"Ukloniće te kao Olivera": Zbog Jutke Marija Lukić dobila pretnje smrću

Izvesni Slaviša Nikolić iz Ljubovije počeo je u kasnijim satima u subotu da šalje Mariji Lukić poruke upozorenja. U poruci ju je Nikolić opomenuo da ona predstavlja „pretnju po vlast“
Datum: 11/03/2019

"Ukloniće te kao Olivera": Zbog Jutke Marija Lukić dobila pretnje smrću

Foto: Printscreen

Marija Lukić, koju je seksualno uznemiravao predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, zbog čega ga je tužila, u subotu uveče dobila je poruku preko društvenih mreža da se razmatra da je „uklone kao Olivera“.

Kako piše list "Danas", izvesni Slaviša Nikolić iz Ljubovije, s tviter nalogom ***savasavanovic, počeo je u kasnijim satima u subotu da šalje Mariji Lukić poruke upozorenja. U poruci ju je Nikolić opomenuo da ona predstavlja „pretnju po vlast“ i da može da se desi „da oni odluče da te uklone kao Olivera“. Nikolić dalje navodi da on to radi zbog dece „jer decu niko ne sme da dira… a deca moraju da imaju majku“, pa je iz ove prepiske nejasno da li poruke predstavljaju pretnju, zastrašivanje ili upozorenje nekoga ko ima informacije iz krugova bliskih vlasti.

Marija Lukić je za naš list rekla da nema pojma ko je Slaviša Nikolić, da je „skrinšotove“ prepiske predala policiji, ali i da je veoma uplašena.

"Poslala sam skrinšotove inspektorima, ali u ponedeljak moram to i zvanično da prijavim. Preplašena sam i ne znam više kome da se obratim, jer ja dosad nisam ni od jedne institucije dobila nikakav odgovor", kaže Lukić za Danas.

Kako je Marija Lukić pre godinu dana pokrenula krivični postupak protiv predsednika opštine Brus zbog seksualnog uznemiravanja, tako je na društvenim mrežama postala meta pretnji, zastrašivanja i uvreda. Osim toga, u poslednje tri nedelje su objavljeni njeni lični podaci iz zdravstvenog kartona, koji su mogli da procure iz lokalnog doma zdravlja ili Osnovnog suda u Brusu, gde se vodi proces i gde je Marija predala svoj karton u sklopu dokaznog materijala. Nakon toga su zloupotrebljene njene fotografije, od kojih su neke i montirane, a ispod kojih su se ređali mahom seksistički komentari. O svemu tome, o pretnjama i zloupotrebama ličnih podataka i fotografija, obaveštena je policija i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, ali joj se dosad iz ovih institucija niko nije javio.

List navodi da se u poslednjoj poruci na nalogu, Nikolić izvinio Mariji Lukić navodeći da radi mnogo naporan posao "6 puta 24 u sedmici" i da je uvideo da ima "psihičke posledice".

Iako je predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka krajem pretprošle nedelje javno saopštio da podnosi ostavku, on je i dalje na toj funkciji, i u četvrtak u Brusu organizuje miting podrške samom sebi.


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.Šone Odžaci
11.03.2019 - 09:54
Azil u Švedskoj!!
Marija zatražite azil u Švedskoj. Neće vas odbiti jer opis vaših nevolja spaja najnedemokratskije mentalitete na svetu, mix Kolumbije, Afganistana i Severne Koreje. U švedskoj će vas čak i finansirati da napišete knjigu kao što to rade žene koje su uspele da pobegnu iz sličnih groznih zemalja poput Afganistana. Živimo u nenormalnom i bolesnom drustvu gde je svaka vrednost unižena. Odvedite svoju porodicu u Švedsku. Spasite se..i nek se svako spasava.
Milutin
12.03.2019 - 11:16
za: Sone Odzaci
Dragi Sone, a sta kazete da se ovde borimo za svoju zemlju, za svoju decu, za sve sto mislimo da vredi? Za pretke koji nisu pobegli od turaka, nemaca, austrougara... Za jos nerodjenu decu koja zasluzuju da zive u pravnoj drzavi, za one koji su otisli - da nam se vrate? na kraju, ali ne najmanje vazno, za ove sto nam izigravaju politicare i vlast - da ih lustriramo i ako su krivi - osudimo? Ja verujem u ovu zemlju i ove ljude, ja verujem da sto vise sila sns masinerije izgleda nepobediva - da je tim slabija. Nju cine ljudi koji se jos nadaju poslu za sebe, svoju zenu, decu...posla nema, sve je puno u drzavnoj upravi i javnim preduzecima. Kada shvate da su izigrani, proradice inat. Nemojte da bezimo, hajde da verujemo i da se borimo.