Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Uhapšen Zdravko Mamić u Međugorju, vode ga pred sud BiH

Mamić će se prvo izjasniti pred bosanskim sudom da li želi da bude izručen Hrvatskoj
Datum: 14/06/2018

Uhapšen Zdravko Mamić u Međugorju, vode ga pred sud BiH

Foto: Profimedia

Nekadašnji čelnik fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić uhapšen je u Međugorju, prenose hrvatski mediji.

Kako prenosi Večernji list, pripadnici državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA)uhapsile su Mamića po međunarodnoj poternici koju su za njim raspisale hrvatske vlasti. On će prvo biti izveden pred sud BiH, gde će se izjasniti o tome želi li da bude izručen Hrvatskoj.

Županijski sud u Osijeku je Mamiću izrekao presudu od šest i po godina zatvora.

" Policija je gospodina Mamića lišila slobode. On će tokom dana biti predat u nadležnost Suda BiH", potvrdili su za Hinu iz SIPA-e.

Mamić se trenutno nalazi na saslušanju u prostorijama SIPA-e, javlja hrvatski N1. Prema proceduri, za Mamica će Sud BiH utvrditi da li poseduje bosansko-hercegovačko državljanstvo, i izjasniće se da li se protivi izručenju Hrvatskoj. Kancelarija Interpola u BiH juče je primila zahtev Hrvatske za privođenje Zdravka Mamića po poternici koju su raspisale hrvatske vlasti. Poternica za Mamićem objavljena je i na web stranici MUP-a, gde se navodi da ga traže zbog zloupotrebe poverenja u poslovanju. Nalog je izdao županijski sud u Osijeku.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.neidealni
15.06.2018 - 11:11
zivot v. novac
Kako je to u tzv pravu i jos takozvanijoj pravdi nepravedno i nehumano. Zlocinca koji je ljude lisavao zivota i to na grozan nacin ne izrucuju zemlji gdje je zlocin ucinjen a osude ga na par godina u zemlji u koju se on sklonio. Dok onoga tko je financijski ostetio drzavu gone kao zvijer i osudjuju ga vise nego zlocinca. Znaci, ubij ali pare ne diraj.