Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Testnovi

Trifunović o "kandidaturi": Ne želim da komentarišem...

Aleksandar Olenik je ranije izjavio da je on jedini kandidat za predsednika PSG ali i da ima saznanja da glumac Sergej Trifunović planira da se kandiduje za tu funkciju
Datum: 10/01/2019

Trifunović o

Foto: Nedeljnik

Glumac Sergej Trifunović izjavio je danas da ne želi da komentariše izjavu člana izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana Aleksandra Olenika, kako bi on mogao biti jedan od kandidata za novog predsednika PSG.

"On može da izjavljuje šta god hoće, ali ja ne želim ništa da komentarišem", rekao je Trifunović za agenciju Beta.

Olenik je ranije izjavio da je on jedini kandidat za predsednika tog pokreta, ali i da ima saznanja da glumac Sergej Trifunović planira da se kandiduje za tu funkciju.

Rok za podnošenje kandidatura za predsednika PSG je 18. januar, a izbori za novog predsednika zakazani su za 26. januar.

Olenik je za "Danas" kazao da je njegov program pre svega prepoznavanje nužnosti smene vlasti predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

On je dodao da nema dileme da bi Srbija trebalo da teži i učini sve kako bi bila član EU, da bi Kosovo trebalo da postane punopravni član svih međunarodnih organizacija i da bi trebalo voditi politiku "sa jasnom svešću o tome da je Kosovo faktički nezavisna država".

Pozvao je građane da se odazivaju građanskim protestima protiv nasilja koji se subotom održavaju u Beogradu i ocenio da nije sasvim jasno koliki je upliv i uticaj Saveza za Srbiju na tom protestu.

Osnivač PSG i bivši zaštitnik građana Saša Janković pre manje od mesec dana najavio je da se povlači iz politike i daje ostavku na tu funkciju na kojoj je bio od maja 2017. godine.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Igor
12.01.2019 - 12:02
Gore Dole.
Sergeju bi bilo bolje da se bavi glumom nego politikom, ali politika je isto na neki nacin gluma Aleksandar Vucic je vesto bio glumijo laznog srpskog radikala, on i Tomislav Nikolic su okrenuli leda Voislavu Seselju dok je on bio u tzv Haskom sudu za ratne zlocine , Voislav Seselj je to bio rekao idem na jedan sluzbeni put ali cu se brzo vratiti, Voislav Seselj se hvala Bogu vratijo u Srbiju i slobodan je covek, a sada je glavni covek Aleksandar Vucic on je predsednik Srbije, on koji je bio vciti generalni sekretar SRS a kod nega u SNS su bivsi lazni Srpski Radikali kada Vucic izgubi vlast ljudi ce se razbezati na sve strane. Jednostavno neko gore neko dole.