Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Tramp je Kimu odmah ponudio piće, zna se da voli da popije: Čitač usana otkrio šta su pričala dvojica lidera

Ovaj Trampov potez možda je i dobro osimišljena taktika, jer kako mediji tvrde, vođa Severne Koreje voli "čašicu"
Datum: 14/06/2018

Tramp je Kimu odmah ponudio piće, zna se da voli da popije: Čitač usana otkrio šta su pričala dvojica lidera

Foto:Tanjug/AP

Nekoliko sekundi nakon što su se sreli na samitu u Singapuru, Donald Tramp ponudio je piće Kim Džong Unu, otkrio je čitač sa usana za britanski "San".

Kako navodi britanski list, nakon analize fotografija i snimaka snimljenih bez tona, Tramp je iskoristio svoj šarm, koji mu je pomogao da napravi poslovnu imperiju. Daren Stenton, čitač sa usana i ekspert za govor tela, koji je analizirao snimke sa samita, kaže da je Tramp taj koji je pokušao da preuzme inicijativu, dok je Kim bio opušten.

Dvojica predsednika jedan drugog su pozdravili na engleskom sa "Drago mi je što smo se upoznali, gospodine predsedniče", a prema Stentovim tvrdnjama, tokom čudnog rukovanja koje je trajalo punih 13 sekundi, Tramp je izgovorio i "Hvala, hvala mnogo".

Ali umesto da kaže da idu pravo na posao, Trump je ponudio da popiju piće očigledno znajući da Kim voli da popije jednu, dve čašice.

Nakon rukovanja i zahvaljivanja, prvi čovek SAD svog sagovornika pogledao je u oči nakon čega mu je rekao: "Fantastično, mislimk da možemo da popijemo piće".

Ovaj Trampov potez možda je i dobro osimišljena taktika, jer kako mediji tvrde, vođa Severne Koreje voli "čašicu", a navodno je i tokom prethodnih godina uvezao hiljade dolara vredan alkohol za ličnu upotrebu.Takođe, tokom retkih inostranih poseta, zabeleženo je da je Kim često uživao u skupim pićima, kao što je to bio slučaj tokom posete Kini pre nekoliko nedelja.

Nakon što je sagovornika pozvao na piće, Tramp je Kima uputio ka prostoriji u kojoj su razgovarili rečima: "Mislim da idemo ovde". Kamere su zabeležile i smešak Kim Džong Una, a prema Satonovim tvrdnjama, Tramp je u tom trenutku rekao da mu je "drago što je tu".

Na kraju sastanka, dvojica lidera potpisala su zajednički dokument u kojem se obavezuju na rad "ka potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva", nakon čega je usledilo fotografisanje ispred severnokorejske i američke zastave.

Tokom slikanja, Tramp i Kim razmenili su nekoliko reči. Trampu se sa usana moglo pročitati da se zahvaljuje Kimu, dok je on govorio o "šansama za novi susret".

Na takav predlog Tramp mu je odgovorio: "Kada god budeš spreman. Uradio si jako dobar posao. Hvala mnogo. Želim ti dobar let. Hvala".

Pre nego što su se rastali, i prvi čovek Severne Koreje zahvalio se Trampu.

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.