Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Ekonomija

Zašto raste broj serija i kakve to veze ima sa ekonomskom krizom?

Kako su novčanici postajali sve tanji i tanji, tako je i broj sati provedenih ispred TV-a postajao sve veći i veći. Klasično "bindžovanje"...
Datum: 16/09/2018

Zašto raste broj serija i kakve to veze ima sa ekonomskom krizom?

Foto: Profimedia

Balon je pukao ranom zorom u ponedeljak 15. septembra 2008. godine i "razneo" 158 godina staru banku Liman Braders. Potres na Vol stritu izazvao je cunami koji je po celom svetu potopio mnoge banke, kompanije i države.

Ali Svetska ekonomska kriza koja je otpočela pre deset godina, umnogome je promenila i svakodnevne živote ljudi. A kako su novčanici postajali sve tanji i tanji, tako je i broj sati provedenih ispred TV-a postajao sve veći i veći. Klasično "bindžovanje"... Porast broja serija i njihovog kvaliteta mogao bi se objasniti i potrebom gledalaca da pobegnu iz stvarnog sveta.

Kako se i šta sve promenilo od kada je 15. septembra 2008. godine u 1.45 časova saopšteno da je propao Liman braders? Kako je cunami sa Volstrita srušio svet? Zašto je Srbija propustila priliku i odlučila se za populizam... Čitajte u aktuelnom broju veliko istraživanje Miše Brkića i redakcije Nedeljnika.

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.