Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Ne, papa nije pitao Melaniju da li Donalda hrani picom

Slovenački mediji su otkrili i da je papina rođaka udata za Argentinca slovenačkog porekla i da je "rado pekla slovenačku poticu za verski praznik"
Datum: 25/05/2017

Pohvala pape Franje na račun slovenačkog vaskršnjeg kolača - potica, a ne pica - izrečena prilikom susreta sa američkim predsedničkim parom, ostala je izgubljena u prevodu. Tako pišu slovenački mediji. Svetom se prenela vest da se papa našalio i pitao prvu damu da li supruga hrani picom. Ne, on je mislio na slovenačku poticu.

Slovenački mediji su otkrili i da je papina rođaka udata za Argentinca slovenačkog porekla i da je "rado pekla slovenačku poticu za verski praznik".

U izveštajima iz Vatikana većina stranih novinskih agencija razumela je da je papa Franja Melaniju, rođenu u Sevnici kod Krškog, pitao čime hrani Donalda Trampa, možda picom, na šta je ona odgovorila potvrdno.

Na snimku se čuje da je i ona u odgovoru rekla - potica.

Potica je tradicionalni bogati slovenački vaskšrnjii kolač, kod kog se zavijeno testo pre pečenja, umesto mlevenim orasima, može ispuniti makom ili mlevenim rogačem, navodi se.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.