Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Skorsezeov “Vuk sa Vol strita” finansiran prljavim novcem?

Producentska kuća i dalje negira postojanje bilo kakvih nepravilnosti
Datum: 13/03/2018

Skorsezeov “Vuk sa Vol strita” finansiran prljavim novcem?

Foto: Profimedia

Producenti filma "Vuk sa Vol Strita" moraće vlastima Sjedinjenih Država da plate 60 miliona dolara zbog optužbi da je film finansiran ukradenim novcem.

Navedena sredstva su deo neverovatne sume novca uplaćene na račune saradnika malezijskog premijera, koji je, prema pisanju britanskog Gardijana, uplaćen iz investicionog fonda malezijske države.

Suosnivač producentske kuća Red Granite Pictures, koja je sufinansirala film sa Leonardom Dikapriom u ulozi Džordana Belforta, je posinak malezijskog premijera Nadžiba Razaka, upletenog u kriminalne radnje.

Inače, za producentsku kuću Red Granite Pictures gotovo niko nije znao, sve dok u filmski hit Martina Skorsezea nije investirala 100 miliona dolara.

Producentska kuća i dalje negira postojanje bilo kakvih nepravilnosti, ali su njeni čelnici, i pored toga, odlučili da uplate 60 miliona dolara u nerednih 12 meseci.

Američke vlasti nameravaju detaljnije da istraže ovaj slučaj, pošto se u njemu javila zbirna suma nerešenih dugova u ukupnoj vrednosti od 1,7 milijardi dolara.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.