Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Šesnaest godina od ubistva Đinđića: Premijerka položila venac ispred Vlade, DS odao poštu na Novom groblju

Venac sa natpisom "Dr Zoran Đinđić - Vlada Republike Srbije" postavili su ministri Nebojša Stefanović, Siniša Mali, Mladen Šarčević, Aleksandar Antić...
Datum: 12/03/2019

Šesnaest godina od ubistva Đinđića: Premijerka položila venac ispred Vlade, DS odao poštu na Novom groblju

Foto: Tanjug

Članovi Vlade Srbije, predvođeni premijerkom Anom Brnabić, položili su venac ispod spomen-ploče u dvorištu zgrade Vlade u Beogradu, na mestu gde je na današnji dan pre 16 godina ubijen tadašnji premijer Zoran Đinđić, preneo je N1.

Venac sa natpisom "Dr Zoran Đinđić - Vlada Republike Srbije" postavili su ministri Nebojša Stefanović, Siniša Mali, Mladen Šarčević, Aleksandar Antić, Nela Kuburović, Zorana Mihajlović, Nenad Popović, Zoran Đorđević, Slavica Đukić Dejanović i Vanja Udovičić.

Predstavnici Demokratske stranke (DS), poštovaoci i prijatelji položili su venac i cveće na grob ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Poštu ubijenom premijeru odali su predsednik stranke Zoran Lutovac, kao i ostali predstavnici demokrata - Dragoslav Šumarac, Balša Božović, Zoran Alimpić, Maja Videnović, Aleksandra Jerkov i drugi.

"Ovo ne treba shvatiti kao negovanje kulta ličnosti, već kao želju da se političko nasledje Zorana Đinđića neguje i poštuje, i da baštinimo političke ideje i filozofiju koju je on u Srbiji sprovodio", rekao je Lutovac.

On je dodao da se ne treba sećati Đinđića samo 12. marta, već uvek kada se govori o reformama, modernizaciji i svemu neophodnom da bi Srbija postala normalna država.  

"Đinđić je pisao knjigu o Jugoslaviji kao nedovršenoj državi i učino sve da Srbija postane dovršena država", rekao je lider DS.  

Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine u dvorištu zgrade Vlade Srbije, a za njegovo ubistvo na 40 godina zatvora osuđen je oficir Jedinice za specijalne operacije (JSO) Resora državne bezbednosti Zvezdan Jovanović. Na istu kaznu za organizovanje ubistva osuđen je i komandant JSO Milorad Ulemek.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.