Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Sergej Trifunović: Protesti su nezaustavljiva reka, nije važno ko kući drži sliku Draže, Tita ili Koče Popovića

Osim što je ubila institucije, sistem i što se bavi kriminalnim radnjama, ova garnitura na vlasti je zavela neki strah. Taj strah se razbio
Datum: 09/02/2019

Sergej Trifunović: Protesti su nezaustavljiva reka, nije važno ko kući drži sliku Draže, Tita ili Koče Popovića

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović ocenio je da su protesti širom Srbije "nezaustavljiva reka" i dokaz da su se građani oslobodili straha, preneo je N1.

Trifunović je u Kragujevcu rekao da energija građana Srbije sve više raste što kako je naveo, potvrđuje činjenca da se od juče protestuje u 67 gradova.

"Osim što je ubila institucije, sistem i što se bavi kriminalnim radnjama, ova garnitura na vlasti je zavela neki strah. Taj strah je bio parališući da se uradi bilo šta. Vi ne možete da radite bilo šta u strahu. Ono što je jako bitno za početak je da se taj strah razbio", rekao je Trifunović.

On je ocenio da Srbiji nedostaje "sve elementarno" da bude demokratska zemlja jer se kako je rekao, "od Slobodana Miloševića naovamo radilo na uništenju svega i to dobro".

"Mi imamo na vlasti faktički ljude iz 90-tih godina i to omiljene Miloševićeve pajace, dakle Šešelja i njegove učenike", rekao je lider PSG.

Navodeći da je "prilično levičarski nastrojen", lider PSG je ocenio da pokret treba da uključi i levičare i desničare zato što kako je rekao, "i jedni i drugi treba da nađu najmanji zajednički sadržalac".

"I levičaru i desničaru je stalo da ima pruge, puteve, pravosuđe koje funkcioniše, prosvetu koja funkcioniše. A sada, da li kući drži sliku Draže Mihajlovića, Dimitrija Ljotića ili Broza ili ne znam Koče Popovića, to je potpuno nebitna stvar", rekao je Trifunović.


Ukupno komentara: 5



Sva polja su obavezna.



Hercegov grad
10.02.2019 - 10:05
Sa cetnicima nikad
Sa cetnicima i nedicevcima nikad, pa da Srbija potone!
rale
10.02.2019 - 10:05
glupi glasači
e upravo je tu problem. naravno da je važno, jer ti koji drže tita i slobu su i krivi za sve ovo. dosta budjavog kompromisa da bi se došlo na vlast.i ostajalo što duže.isto to radi vučić.
Kolega
10.02.2019 - 10:05
Glava
Pita li se Sergej sa glavom? I postoji li opozicija h Srbiji koja danas ne koketira aktivno sa fašizmom? Tuga.
ĐorđijeBd
10.02.2019 - 11:05
Seljakdemici
Možete da promijenite jos deset garnitura. Biće vam isto. Zato što u Srbiji, seljak i akademik SANU misle isto. Nema pravosuđa..ne može biti sudija, onaj koji je zadojen nacional-šovinizmom, srpskih mora, istih srpskih naroda, srpskih zemalja. Imate dva istoričara koji su pravi naučnici, objeltivni i realni. Vratite narodima njihove istorije koje im vjekovima kradete, biće vam bolje. I dalje se bavite problemima crnogorskih \"Srba\", kako vlast tako i opozicija - izgleda da ste zaboravili do čega je dovela takva politika devedesetih. Vi ste fašistička zemlja par exelence.
Predrag m.
10.02.2019 - 12:11
Optimizam
Sergej gadja u centar mete. Doprinosi da opozicija u maniru Deklaracije o nezavisnosti ima za cilj da svrgne i promeni ovaj nakaradnu sistem i Srbiju uvedu u red demokratskih država koja će biti istinski faktor mira i stabilnosti u regionu.