Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

(VIDEO) Selektor Srbije Mladen Krstajić proglašen za ličnost godine u Bosni i Hercegovini

Večernji list je u Mostaru ovo priznanje dodelio svim selektorima koji su odveli ili koji će voditi reprezentacije na Mundijalu, a rođeni su u BiH
Datum: 16/05/2018

(VIDEO) Selektor Srbije Mladen Krstajić proglašen za ličnost godine u Bosni i Hercegovini

Profimedia

Na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji čak četvorica selektora potiču sa prostora Bosne i Hercegovine ili su sa svojim timovima izborili mesto na Svetskom prvenstvu. U Rusiji će biti selektor Hrvatske Zlatko Dalić rodom iz Livna, selektor Švajcarske Vladimir Petković iz Sarajeva i selektor Srbije Mladen Krstajić koji je rođenu Zenici. Uz njih tu je i Vahid Halilhodžić koji je sa Japanom izborio plasman na Mundijal, ali neće biti u Rusiji.

Njima četvorici Večenji list je dodelio nagradu 'Večernjakov pečat' za ličnost godine u Bosni i Hercegovini.

Nagrada im je uručena u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, a posebno je emotivan bio govor legendarnog Vahe koji se kako kaže nakon 21 godinu vratio u svoj kvart.

"Nisam se bojao ovog sastanka s vama večeras, nego, tu sam nekada stanovao. Bez obzira što sam puno vezan uz ovaj grad...ovo je moj grad i ne treba ga dijeliti. Sva tri naroda moraju pronaći dijalog, da se nađe blagostanje, da se nađe način suživota jer ova civilizacija to i traži", rekao je Vaha.

Selektor Srbije Mladen Krstajić se zahvalio na nagradi i rekao da mu je čast što je među ovom elitom.

"Poštovane dame i gospodo, poštovana politička elito Bosne i Hercegovine, regije, poštovani predsedniče Republike Srpske gospodine Dodik, čast i zadovoljstvo mi je da vas večeras pozdravim. Zahvaljujem se Večernjaku na ovom velikom priznanju, sigurno za mene je poseban dan. Kao što znate dolazim iz Zenice, sticajem okolnosti sam devedesetih prešao u Srbiju. Kada sam počinjao da treniram u mome Čeliku, trenirao sam iz ljubavi, ne zato da bih jednog dana bio fudbaler. Danas, kao selektor Srbije, nisam očekivao da ću doći ovde u ovoj poziciji. I trenerski posao sam počeo da radim iz ljubavi. Ponosan sam što dolazim iz moje rodne Zenice", rekao je Krstajić. 

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Nikola
17.05.2018 - 09:47
Cirkus
Sledeci put nagradu dobijaju svi koji su rodjeni na teritoriji bih a zadese se na pesackom prelazu u momentu kada se upali zuto svetlo za vozila iz pravca centra grada a da pri tom pda sitna kisa.