Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

"Saterani smo u ćošak, imam loše vesti": Vučić posle Hanove posete Beogradu i Prištini

Na vanrednoj konferenciji za novinare, Vučić je rekao da donosi loše vesti i da Albanci ni posle odlaska Johanesa Hana u Prištinu neće da čuju za ukidanje taksi, kao i to da su za 14. decembar najavili formiranje vojske
Datum: 03/12/2018

"Saterani smo u ćošak, imam loše vesti": Vučić posle Hanove posete Beogradu i Prištini

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, posle današnje posete Johanesa Hana Beogradu i Prištini, da "smo mi saterani u ćošak" i upitao "šta ćemo 15. decembra kad usijane glave krenu na sever Kosmeta", preneo je B92.

Na vanrednoj konferenciji za novinare, Vučić je rekao da donosi loše vesti i da Albanci ni posle odlaska Johanesa Hana u Prištinu neće da čuju za ukidanje taksi.

Kako je rekao, prva loša vest je to što je Priština naglasila da neće ukinuti takse dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova. 

"Druga loša vest je da su Albanci danas najavili formiranje vojske za 14. decembar" Johanes Han je bio nedvosmislen kada su u pitanju takse koje je Priština uvela, oni su rekli da će takse da budu ukinute kad Srbija prizna kosovsku nezavisnot. Srbija neće tako da pregovara. Ono što je problem, šta ćemo 15. decembra ili 15. januara kada nekom od usijanih glava padne na pamet da šalje vojsku na sever Kosova“, rekao je Vučić. 

"Ne želim ni da izgovorim reč šta je njihova namera, ali se plašim da sve nas dovode pored svršen čin", dodao je.

Vučić je rekao i da mere koje je Kosovo preduzelo, neće uticati dramatično na srpsku ekonomiju.  

"Oni to rade da bi proterali srpski živalj sa KiM, da bi njihova čizma zauzela sever Kosova. To sam rekao na početku i to ponavljam danas", rekao je Vučić. 

"Naše ruke neće biti vezane, jer, mi smo saterani u ćošak, nemamo više ni izbora. Nama ostaje da se borimo za mir, da objašnjavamo svima u svetu šta je cilj Albanaca i da budemo uz svoj narod", zaključio je Vučić.


Ukupno komentara: 7Sva polja su obavezna.Sava
04.12.2018 - 13:57
Ja diplomatiju nisam vodio
Diplomatija je tvoj posao, nismo mii saterani, nego si ti sateran u cosak. A ako se pogorsa mi cemo biti saterani, ali ne od strane albanaca, nego tebe. Prestani samo da kukas i radi posao jednom u zivotu - kukavice!
Александар
04.12.2018 - 08:55
Нисмо
Сатерани у ћошак су они који представљају државу пред Богом, народом и отаџбином, а обзиром им ни Бог, народ и отаџбина не значе много ту су где су.
Šumadinac
04.12.2018 - 08:56
muka mi je
Muka mi je od defetizma ovog čoveka. Te saterani smo u ćošak, te šta ćemo kad krenu na saver Kosova, te dovedeni pred svršen čin... Muka mi je. Nismo imali jadnijeg i nedostojnijeg predsadnika u istoriji.. Nikog normalnog u Srbiji ti uzurpatori nisu uopšte impresionirali svojim jadnim potezima, a ti ako si se ucrvcao daj otkaz. Nek dođe neko hrabriji.
Nikola
04.12.2018 - 08:56
nn
Tvoje je da se držiš USTAVA i ZAKLETVE koju si položio, i da se boriš za rezoluciju 1244 SBUN-a. Tačka.
Lidija
04.12.2018 - 13:57
Ostavka
Ostavka, ostavka, ostavka. Vuciceva politika je porazena, vreme je da ode.
faraonn
04.12.2018 - 19:39
...sto sad to kazes...
...kazi Narodu, da sami ne dijelimo svoju Slobodu...?
Irena
04.12.2018 - 23:01
Pa sta bi
Pa sta bi od tvojih izjava tipa: \" Srbija zbog nase diplomatije nikad postovanija u svjetu?\" To je proizvod tvoje (ne)diplomatije!