Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

"Sada im bre pričajte kakvo je more u februaru": Splitski odbornik okrivio vaterpoliste Zvezde za napad

Martin Pauk, član stranke Nezavisni za Hrvatsku prepričao je priču o tome kako su "loše iskustvo" u Beogradu imali splitski vaterpolisti i dodao da su oni tada poštovali domaćina i nisu nosili klupska obeležja
Datum: 10/02/2019

"Sada im bre pričajte kakvo je more u februaru": Splitski odbornik okrivio vaterpoliste Zvezde za napad

Foto: screenshot youtube/SD

Gradski odbornik u Splitu Martin Pauk, član stranke Nezavisni za Hrvatsku, tvrdi da su vaterpolisti Crvene zvezde isprovocirali napad na njih. On im je na Fejsbuku poručio da nije trebalo da se "šepure splitskom Rivom u dresovima Crvene zvezde sa stavom vidi nas koliko smo, ne može nam niko ništa" i da je to isprovociralo napad, prenosi Index.hr.

"E pa "delije" drage, siguran sam da biste, da ste mirno prošetali Rivom u subotu u podne, stali negde kod fontane, napravili selfi i postavili ga na Instagram i kur*ili se svojim jaranima u Beogradu i ponosno im pričali da ste prošetali centrom Splita u dresovima Zvezde, a da vam niko nije mogao ništa jer ste "moćni", "ogromni", "snažni". Sada im bre pričajte kakvo je more u februaru", naveo je na FB.

Pauk navodi kao primer gostovanje splitskih vaterpolista u Beogradu i njihovo navodno loše iskustvo. On kaže da je njegov prijatelj s faksa, koji je igrao u više splitskih vaterpolo klubova, "jednom otišao na gostovanje u Beograd" i da su igrači tada pokušali da budu neprimetni. "Pošto su bili svesni situacije", navodi Pauk, "ostavili su u hotelu trenerke s klupskim grbom, obukli civilnu odeću i mirno, bez provociranja prošetali gradom".

"Bili su pristojni do te mere da su se prilagodili domaćinu pa su se pre samog ulaska u piceriju dogovorili da neće glasno da pričaju, a kad konobar dođe po narudžbu, da naruče na srpskom jeziku, i "to dve mešane pice i četiri piva", kako konobar po naglasku ne bi shvatio odakle su i da tako ne upadnu u problem."

"Kad je konobar stigao, najstariji vaterpolista je samo kratko rekao: "Dve mešane pice i četiri piva". Konobar ga posluša, nasmje se i dobaci pica-majstoru: "Daj dve kombinovane za ustaše u ćošku". Naši vaterpolisti su prebledeli, nije im bilo svejedno. Nisu imali pojma kako je konobar iz samo jedne rečenice, i to izrečene na srpskom jeziku, uspeo da shvati da su Hrvati. Kad se konobar vratio, doneo je pice i četiri piva. Najstariji vaterpolista mu reče da ne žele nikakve probleme i pristojno ga upita kako je uspeo da shvati, kad su došli u običnoj odeći i naručili na srpskom. Konobar razvuče osmeh od uveta do uveta, namigne i kaže im da se u Srbiji ne kaže mešana, nego kombinovana pica. Uz to je još dodao, pošto su tako dobri gosti, da kuća časti pićem."

Pauk onda u FB postu pita da li su pratioci "uspeli da shvate pouku" iz ove kratke priče.

"Jeste li primetili razliku između hrvatskih vaterpolista koji dođu u Beograd, obuku civilnu odeću bez ikakvih navijačkih obeležja i još naruče na jeziku domaćina da bi se uklopili, a sa druge strane ponašanje srpskih vaterpolista koji se šepure splitskom Rivom u dresovima Crvene Zvezde sa stavom "vidi nas koliki smo, ne može nam niko ništa"?

E pa "delije" drage, siguran sam da biste, da ste mirno prošetali Rivom u subotu u podne, stali negde kod fontane, napravili selfi i postavili ga na Instagram i kur*ili se svojim jaranima u Beogradu i ponosno im pričali da ste prošetali centrom Splita u dresovima Zvezde, a da vam niko nije mogao ništa jer ste "moćni", "ogromni", "snažni". Sada im bre pričajte kakvo je more u februaru.

*P.S. Fizičko nasilje je za osudu. Provociranje takođe", zaključuje u postu koji je zatim obrisan.


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.NN
11.02.2019 - 12:34
Igre i igrice
Mrtva trka u političkim diletentima u Srbiji i Hrvatskoj.
Milence
12.02.2019 - 12:32
sredina
Ima istine i u tome. PatriJote mnogo vole da se qrce upravo ovako kako je opisao ovaj hrvatski izrod. Veliki su rodoljubi kad nema problema, a kad mora da skoci u vodu odma postaju Crnogorci i stagod oces. Prave patriote gledaju svoja posla i ne galame da su veliki rodoljubi