Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Ruski patrijarh: "Pametni telefoni predskazuju dolazak Antihrista"

Patrijarh Kiril rekao je da se crkva ne protivi tehnološkom napretku ali je zabrinut zbog mogućnosti koje ta tehnologija ima i prikupljanja podataka o ogromnom broju ljudi
Datum: 08/01/2019

Ruski patrijarh: "Pametni telefoni predskazuju dolazak Antihrista"

Foto: Profimedia

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril tvrdi da pametni telefoni i sve ono što mogu da urade približavaju čovečanstvo dolasku Antihrista.

U intervjuu na državnoj televiziji, patrijarh Kiril rekao je da se crkva ne protivi tehnološkom napretku ali je zabrinut zbog mogućnosti koje ta tehnologija ima i prikupljanja podataka o ogromnom broju ljudi. On kaže da ga brine što "neko može tačno da zna gde ste, zna tačno šta vas interesuje, zna tačno čega se bojite" i da takve informcije mogu da budu iskorišćene za kontrolu nad svetom iz jednog centra, prenosi CNBC.

"Kontrola iz jedne tačke predskazanje je dolaska Antihrista, ako govorimo o hrišćanskom gledištu. Antihrist je osoba koja će biti na čelu svetske mreže koja kontroliše čitavo čovečanstvo."


Ukupno komentara: 3Sva polja su obavezna.Nenad
09.01.2019 - 08:49
Smešno!
Hahahaha
Ivan
09.01.2019 - 16:15
Jel?
A skupi satovi?
Viden
11.01.2019 - 09:00
I Biblija i nauka
Sasvim je moguće da će doći antihrist. Treba ga videti u razvoju veštačke inteligencije. To je samo po sebi opasno, a pogotovo je opasno zbog surevnjivosti zemalja koje su najdalje otišle u razvoju. Zbog ekonomske, vojne i drugih koristi/prednosti ove zemlje mogu pokušati naneti štetu protivniku. Ali VE nije stvar jedne zemlje već cele planete. Gledajući šta da rade v