Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Profesori Filozofskog odgovorili Ani Brnabić: Pokušala je da nas ponizi, a unizila je samu sebe

Posebno su za osudu njeni napadi na profesorku Marije Bogdanović, kaže se u otvorenom pismu pokretača inicijativa #105 od 5 miliona
Datum: 06/02/2019

Profesori Filozofskog odgovorili Ani Brnabić: Pokušala je da nas ponizi, a unizila je samu sebe

Znamo da fotografija nije mnogo vezana za tekst, ali nismo mogli da odolimo. Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Pokretači inicijative #105 od 5 miliona Filozofskog fakulteta u Beogradu uputili su otvoreno pismo građankama i građanima Srbije povodom medijskog nastupa premijerke Ane Brnabić u kojem je, kako tvrde, po ugledu na svog ministra Mladena Šarčevića, pokušala da ponizi nastavnike Filozofskog fakulteta.

"Posebno su za osudu njeni napadi i pokušaji nipodaštavanja naše uvažene koleginice Marije Bogdanović, profesorke emerite, bivše dekanice našeg Fakulteta i bivše rektorke Univerziteta u Beogradu", kaže se u pismu.

"Premijerka je manipulacijama, zamenom teza i već uobičajenim ignorisanjem postavljenih pitanja o ugroženosti demokratije u Srbiji, unizila samu sebe i potvrdila bojazan, koju smo još ranije izrazili u pismu podrške protestima, da u našem političkom sistemu prepoznajemo 'brojne znake diktature', da su građanima 'ukinute političke, ekonomske i kulturne slobode' i da 'progonima u tabloidima, pretnjama, pritvorima, sudskim procesima i nasiljem pokušavaju da se zastraše i ponize građani Srbije'", navodi se u otvorenom pismu.


Ukupno komentara: 3Sva polja su obavezna.Demokratija ili DEMONKRATIJA
06.02.2019 - 11:08
Objasnite filozofi
Молим филозофе да објасне шта је то демократија и да ли то било где у свету функционише и да ли је икад функционисао. Већина нас зна и види да од давнина НАЖАЛОСТ функционише ДЕМОНКРАТИЈА. Дакле, истина је једна и да се не лажемо.
Vlada
06.02.2019 - 11:08
Laž
O kakvim bre slobodama pricate,pa sta rade po Beogradu sve vrema glumci i kvazi politicari.Idite u SAD ako vam ne valja ovde tamo ce sigurno da razumeju vasa nezadovoljstva i patnje.Mislim da ovo sto rade glumci bez ikakve ideje i cilja,da to rade u SAD-u ne bi mogli ni reklamu vise da naprave.
Pera
08.02.2019 - 11:41
Prof
Bila nekad profesor sad baka u penziji.Sta rece veceras kod Olje odlaze nam lekari .Za to otkrice kandidacija za Nobelovu?!Pa kad je tako fer neka da pravi i iskreni odgovor Zasto odlaze lekari iz Nemacke , Bugarsku ili romuniju necemo da pominjemo.Baka vec 20 godina filozofira politizuje navija ...Uzivaj profesorko u svojoj penziji .I ja sam Doktor nije mi se svidelo pa kao i mnogo mojih kolega evo me u svici vec od 1991 .Ne zbog Slobe Ne zbog Tita Ne zbog Tadica vec takva mi volja bila .Profesorka treba zajedno sa svim zutima u ISTORIJU