Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

"Prodajem svoje telo za 20 evra, kad bi mi majka znala ne bi mi se više nikad javila"

Kasim sada provodi svoje dane u grčkoj prestonici na trgu Omonija, koja je postala stanište migranata i onih koji prodaju svoje telo, ali i opijate
Datum: 16/04/2018

"Prodajem svoje telo za 20 evra, kad bi mi majka znala ne bi mi se više nikad javila"

Foto: Profimedia

“Voleo bih što pre da pobegnem od ove nesreće“, kaže bivši učenik stomatološke škole koji je prešao pešaka preko Irana, Turske, Bugarske i Srbije. Sada prodaje svoje telo u Atini.

Evropa nudi zaposlenje, sigurnost i budućnost. Barem je tako on mislio. 

Kasim sada provodi svoje dane u grčkoj prestonici na trgu Omonija, koja je postala stanište migranata i onih koji prodaju svoje telo, ali i opijate. 

Čekajući sredovečne sede muškarce, Kasim je usavršio umetnost čekanja. 

“Svi stariji muškarci su ovde zbog seksa“, kaže on za “NBC“ ne želeći da otkriva pravo ime zbog porodice koja ne zna čime se on bavi u Grčkoj – “Mi smo svi pod velom sramote, nismo gej i ne volimo ovaj posao. Ali, kada živiš na ulici, moraš da radiš to da bi preživeo“ 

Bivši učenik stomatološke škole kaže da prodaje svoje telo za 20 evra. Talas mladih migranata oborio je cenu seksa.

Kasim kaže da je zarobljen u Grčkoj otkako su balkanske zemlje blokirale put ka Zapadnoj Evropi. On je jedan od mnogih koji se bavi prostitucijom zbog osnovnih egzistencijalnih potreba, pa više voli da upotrebi termin „seks zarad preživljavanja“. 

Većina dolazi iz Avganistana, a i Sirijci, Iračani i Pakistanci takođe spas traže u prostituciji, navode socijalni radnici. 

Za Kasima cilj je Nemačka. Njegov rodni grad Kabul razrušen je od bombardovanja, a da nađe posao tamo više nema nade. 

Krenuo je pešaka preko Irana, Turske i Srbije ka Mađarskoj, ali naišao je na blokiranu granicu. Nakon meseci pešačenja, Kasim je proveo godinu dana u Beogradu, a novinaru NBC-ja pokazivao je slike sa Dunavskog keja. Onda je svoju sreću okušao u Grčkoj, prenosi B92.

Kaže da je i Grčku pokušao četiri puta da napusti koristeći ukradeni ili lažni pasoš, ali svaki put su ga uhvatili. 

“Atina je užasna. Ako ne stignem do Nemačke, izvršiću samoubistvo" 

Dok čeka još jedan ilegalni pasoš šeta se atinskim ulicama sa svojim drugom Fazilom, koji je takođe iz Avganistana i tvrdi da ima preko 20 godina. 

“Nema šanse, on je prava beba, kaže da ima 22 godine, ali sigurno ima 16, 17“, kaže Kasim na engleskom kako ovaj ne bi mogao da ga razume. 

Kasim kaže da je nekada zarađivao 40 do 50 evra po seksu, ali s porastom mladih i lepih migranata iz Pakistana i Iraka pala je i cena. 

“Sada je čak 10 ili 5 evra za određene seksualne usluge“ 

Fazul priznaje da se složio da nije stavio kondom u nekoliko situacija i da su mu mušterije za to dale samo 5 evra više. Kasim pak, ne praktikuje nezaštićen seks. 

7Jednom kada se mladi migranti sa Omonije povežu sa mušterijama razmenjuju mobilne telefone i organizuju sastanke preko SMS poruka. Ali, Kasim i Fazul rade i na ulici.

Šverceri traže 4.000 evra kako bi ih izveli iz Grčke što za Kasima i Fazula predstavlja pravo bogatstvo. Novac koji zarađuju od prostitucije odlazi na hranu i cigarete. A nekada iznajmljuju i jeftine hotelske sobe da prenoće. Kada nije hladno spavaju u parku ili na obližnjem skveru. 

“Moja porodica misli da odsedam u najboljim hotelima u Atini“, kaže Fazul i otkriva da nikada nije priznao porodici da je njegov život sušta suprotnost. 
Kasim takođe. 

“Čujem se sa majkom tri puta dnevno. Kada bi znala čime se bavim više mi se nikada ne bi javila“, priznaje.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.