Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Nedeljnik

"Pre nekoliko meseci sam saznala zašto više nikada nisam zaigrala u Zvezdara teatru...": Mirjana Karanović u novom Nedeljniku

"...zato što sam se pobunila da tada mlada glumica Anica Dobra ima honorar kao statisti u toj predstavi. Trideset godina me nisu zvali posle hit predstave 'Mrešćenje šarana'"
Datum: 14/12/2018

"Pre nekoliko meseci sam saznala zašto više nikada nisam zaigrala u Zvezdara teatru...": Mirjana Karanović u novom Nedeljniku

Foto Nedeljnik i Profimedia

Glumica Mrijana Karanović je u razgovoru za novi Nedeljnik, na pitanje da li se plaši angažmana na protestima koji bi ponovo mogao da dovede do razočarenja odgovorila: "Ne, ja nemam strah od toga šta će biti, jer ja sam sve to već davno prošla".

"Pre nekoliko meseci sam saznala zašto ja više nikada nisam zaigrala u Zvezdara teatru. Igrala sam po osnivanju tog pozorišta, jednu predstavu i posle toga nikad više. Trideset godina me nisu zvali posle hit predstave 'Mrešćenje šarana' u kojoj sam igrala.

I sad ću vam reći zašto: zato što sam se pobunila da tada mlada glumica Anica Dobra ima honorar kao statisti u toj predstavi.

Smatrala sam da je to nepravda i da je ona odlična mlada glumica i uspela da se izborim da ona dobije malo veći honorar. I taj moj angažman da se izborim za neku pravdu je doveo do toga da nisam bila više poželjna u Zvezdara teatru.

Ali je to dovelo do jedne druge stvari - Anica mi je ispričala da kad god može ona pokuša da pomogne nekom mladom glumcu. I kad mi je ona to rekla, shvatila sam balans toga šta ja zapravo radim i koja je moja cena. I onda sam rekla: 'Da, ja želim da platim tu cenu'", rekla je Mirjana Karanović.

Ona je za Nedeljnik pričala i o tome "kome i zašto smeta Mirjana Karanović"; kako je bunt izgledao devedesetih; o politici, strahu i razočarenjima; o Petom oktobru i Zoranu Đinđiću; šta je shvatila posle razgovora sa jednim političarem sredinom devedesetih; o mržnji, etiketama i "izdajnicima"; o Kosovu, kompromisima - životnim i političkim; o glumcima, Narodnom pozorištu, medijima; o Jugoslaviji, nostalgiji, glumi, vrednostima, Kanu; da li bi više želela da bude u pravu ili da bude srećna...

CEO TEKST U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 13. DECEMBRA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU DOSTUPNOM NA NOVINARNICA.NET

 

POKLON UZ NEDELJNIK: SVI ČITAOCI DOBIJAJU NOVI BROJ NJUJORK TAJMSA NA SRPSKOM

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.