Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Nedeljnik

Poseta je bila uspešna za Putina i ne toliko uspešna za Vučića: Profesor Nikita Bondarev za Nedeljnik

Šta nam donosi godina koja je počela s Putinom, a u kojoj se najavljuju izbori koje će opozicija da bojkotuje i rešenje kosovskog problema?
Datum: 23/01/2019

Poseta je bila uspešna za Putina i ne toliko uspešna za Vučića: Profesor Nikita Bondarev za Nedeljnik

Foto Igor Pavicevic

"Da li je ova poseta pokazala nešto novo? Odgovor je – ne. Za Putinovu administraciju veoma je važno da u Evropi postoji država čiji građani prilično iskreno vole ruskog predsednika, dok je Vučić, a nije mu prvi put, iskoristio Putinovu posetu da ojača svoj imidž. Kada sve rezimiramo, nismo videli ni čuli ništa novo. 

Putinu je pokazano da ga Srbi iskreno vole, a Vučić je dobio Putinovu podršku, ali nije dobio stopostotnu", rekao je iz Moskve Nikita Bondarev, doktor istorijskih nauka, profesor na Fakultetu međunarodnih odnosa Ruskog državnog univerziteta humanističkih nauka u ekskluzivnoj analizi Putinove posete Beogradu.

Profesor Nikita Bondarev za Nedeljnik je izneo koliko Putinu znači poseta, šta su u vezi sa mitingom ispred Hrama Svetog Save Putina savetovali ruski poznavaoci prilika u Srbiji, šta najviše zanima ruske novinare u vezi sa Vučićem, kako se u Moskvi gleda na koncept razgraničenja, kako Moskva gleda na opoziciju u Srbiji...

Nedeljnik se u novom broju opširno bavi posetom Vladimira Putina Srbiji koja je došla kao svojevrsni uvod u godinu odluka.

Kako na posetu gleda Zapad, da li će Srbija moći da održi koncpet "novog nesvrstanja", šta nam donosi ova godina koja je počela s Putinom, a u kojoj se najavljuju izbori koje će opozicija da bojkotuje i rešenje kosovskog problema?

 

U novom Nedeljniku čitajte još:

Družba je družba: Šta je donela poseta predsednika Ruske Federacije?

Neverbalna komunikacija: Šta nam (ni)je rekao Putinov i Vučićev govor tela

Baćuška među Srbima: Putin otišao, izbori dolaze

 

Svi tekstovi u novom Nedeljniku koji je na kioscima od četvrtka 24. januara, ili u digitalnom izdanju dostupnom na NOVINARNICA.NETUkupno komentara: 2Sva polja su obavezna.24.01.2019 - 14:54
I ON JE GOTOV!
Bolje mu je da ga je Putin odveo sa Pašom!
25.01.2019 - 13:22
Polarna lisica i polarizovani Vučić
Nego, jasno vam je da brinem samo za Pašu, jer ni lisici, nakon što se petljala u Bregzit i trampave izbore, nije kao nekad, uprkos tome što upravo zbog toga uživa danas dodatnu podršku u Rusiji!