Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Nedeljnik

"Petog oktobra sam mislila da kreće novi početak. Ali bilo je to samo nešto kao kad se zatalasa voda..."

Ono što nam je Koštunica obećao kad je postao predsednik nije se desilo – da postanemo dosadno društvo
Datum: 15/12/2018

"Petog oktobra sam mislila da kreće novi početak. Ali bilo je to samo nešto kao kad se zatalasa voda..."

Foto Igor Pavicevic

"U socijalističkoj Jugoslaviji je društvo bilo stabilno do jednog trenutka. A mi sada imamo jednu stalnu nestabilnost. Radi se na tome da se mi svi kao građani osećamo nesigurno. I to na celom ovom prostoru. Stalno je na nekoj ivici da se sve raspadne i u takvoj atmosferi je sve fokusirano na podređene ljude i na vođe", rekla je u intervjuu za aktuelni Nedeljnik glumica Mirjana Karanović.

"U medijima imamo sledeće vrednosti: skandali, silikonske sise, ko je koga napao. Imate vesti koje počinju sa 'Šokantno, skandalozno' i to su vesti ili o sisama i dupetu starlete, ili o nasilju nad nekom poznatom osobom, ili neka poznata osoba koja čini nasilje. Ili ubistva. To su te strašne vesti. Mi se hranimo užasom. A sa druge strane postoji fokusiranost na državnu politiku koja nudi spas države i nas samih. Eto hoće da nas unište ovi. Mi smo stalno u nekoj situaciji u kojoj ne znamo šta će sutra da bude i u takvoj situaciji je teško pričati o normalnim stvarima kao što su knjige, predstave... Ono što nam je Koštunica obećao kad je postao predsednik nije se desilo – da postanemo dosadno društvo. Naprotiv, nikada nam život posle 2000. nije postao dosadan...", kaže Mirjana Karanović.

Ona je rekla i da je 2000. mislila da kreće novi početak.

"Nisam verovala da će se 5. oktobar desiti valjda zato što je sve dugo trajalo pa sam izgubila nadu. I kad imate toliko kilometara u protestima i govorancijama i svemu, i kad se desio 5. oktobar, ja nisam mogla da verujem. Mislila sam da je to definitivno. Da smo završili i da kreće novi početak. Ali bilo je to samo nešto kao kad se zatalasa voda...", rekla je između ostalog Mirjana Karanović.

 

Ona je za Nedeljnik pričala i o tome "kome i zašto smeta Mirjana Karanović"; kako je bunt izgledao devedesetih; o politici, strahu i razočarenjima; o Petom oktobru i Zoranu Đinđiću; šta je shvatila posle razgovora sa jednim političarem sredinom devedesetih; o mržnji, etiketama i "izdajnicima"; o Kosovu, kompromisima - životnim i političkim; o glumcima, Narodnom pozorištu, medijima; o Jugoslaviji, nostalgiji, glumi, vrednostima, Kanu; da li bi više želela da bude u pravu ili da bude srećna...

CEO TEKST U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 13. DECEMBRA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU DOSTUPNOM NA NOVINARNICA.NET

 

POKLON UZ NEDELJNIK: SVI ČITAOCI DOBIJAJU NOVI BROJ NJUJORK TAJMSA NA SRPSKOM

 

 

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.