Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

"Nisu onako ostrašćeno, kao u mom slučaju, dočekali ovo preletanje": Ristovski o svom novom filmu i "Zaspanki za vojnike" Gage Antonijevića

"Nije mi žao što se nekima nije svideo moj politički angažman"
Datum: 05/12/2018

"Nisu onako ostrašćeno, kao u mom slučaju, dočekali ovo preletanje": Ristovski o svom novom filmu i "Zaspanki za vojnike" Gage Antonijevića

Foto: Screenshot Youtube

Glumac i producent filma "Kralj Petar Prvi", koji će premijerno večeras biti prikazan u Beogradu, Lazar Ristovski izjavio je u intervjuu za list Danas "kako su država i predsednik darežljivi prema onima koji su ih najviše pljuvali".

Ristovski je to izjavio odgovarajući na pitanje zašto nije njegov film, za koji je u javnosti vladalo uverenje da će obeležiti 100 godina od kraja Prvog svetskog rata, nego "Zaspanka za vojnike" reditelja Predraga Gage Antonijevića, bio prikazan prvi.

"Naš film nije stigao da bude gotov na vreme. Eto, lepo je da je neki drugi film na tu temu bio gotov. Nisam gledao taj film", rekao je Ristovski i dodao kako je Antonijević 'bio u timu kod Jeremića i najstrašnije prozivao Vučića'.

"Ali Vučić i država su odgovorili umesto kamena hlebom. Taj film je dobio podršku države, a Gaga ima sledeći projekat o Jasenovcu. Nisam video da je neko onako ostrašćeno, kako je to bilo u mom slučaju, dočekao ovo preletanje", rekao je Ristovski.

Ristovski je, kako je rekao, da bi "zadovoljio znatiželju mnogih, bez obzira na to što se ona graniči sa mržnjom i nije samo znatiželja", istakao da je ovaj projekat dobio podršku države na konkursu. Rekao je da je film dobio podršku Beograda i Novog Sada, gradova u kojima je sniman veliki deo filma.

"Ostavili smo veliki deo novca na tim teritorijama", rekao je Ristovski, dodajući da su ostali deo novca dali "malobrojni i časni sponzori".

"Nije mi žao što se nekima nije svideo moj politički angažman. Ni ja se ne osvrćem, naročito ne negativno, ni sa mržnjom, na politički angažman mojih kolega Đurička, Koje ili Sergeja Trifunovića", rekao je između ostalog Ristovski za Danas.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Bilja
06.12.2018 - 15:53
ako bi poredili
Lazin film je boli od Gagijevog.