Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

"Nisam toliko glup": Princ Čarls o tome kako će se ponašati kao kralj

Čarls već decenijama vodi borbi za zaštitu živote sredine, ali kaže da to nije izvodljivo kada postane monarh, i da sličnih istupa neće biti jer mora da se ponaša u okviru "ustavnih okvira"
Datum: 08/11/2018

"Nisam toliko glup": Princ Čarls o tome kako će se ponašati kao kralj

Foto: Profimedia

Britanski princ Čarls izjavio je da će kao kraj prestati da javno govori o temama koje ga posebno zanimaju jer "nije toliko glup" da to radi, prenosi BBC.

Čarls već decenijama vodi borbi za zaštitu živote sredine, ali kaže da to nije izvodljivo kada postane monarh. Govoreći za dokumentarac BBC-ja, proslavljajući svoj 70. rođendan, princ je rekao da je "glupost" verovati da će nastaviti istim putem, jer će morati da fuunkcioniše u okviru "ustavnih parametara". On u dokumentarnoj filmu govori o svojim istupima, koje mnogi nazivaju kao "mešanje" u politiku. Film prati prestolonaslednika dvanaest meseci, a autor Džon Bridkat kaže da je princ Čarls malo zbunen kod upotrebe reči "mešane", i umesto toga više voli da svoje istupe naziva "motivisanjem".

"Ako se mešanje naziva briga o gradovima iz unutrašnjosti, što sam radio pre 40 godina, onda ako je to mešanje, ja sam ponosan na to."

On je dodao da su uloge princa od Velsa i kralja u potpunosti odvojene.

"Važno je zapamtiti da postoji samo jedno mesto za samo jednog suverena, ne za dva", rekao je on. "Dakle, ne možete da budete isti kao suveren, ako ste princ od Velsa ili naslednik. To su dve potpuno drugačije situacije." Na pitanje da li će se njegove javne kampanje nastaviti, rekao je:

"Ne, neće. Nisam toliko glup."


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.